EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хакери в Stratfor – сенчестото ЦРУ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хакери в Stratfor – сенчестото ЦРУ

mail10:20 | 27.12.2011прегледи 543 коментарикоментари 0


Хакери от движението на Анонимните проникнаха в сайта на американската частна аналитично-изследователска компания Stratfor, наричана понякога в Конгреса "сенчестото ЦРУ", и откраднаха списъка с клиентите й, номерата на използваните от нея кредитни карти и над 200 гигабайта електронна поща, предаде ИТАР-ТАСС.
Част от данните Анонимните вече са започнали да разпространяват в интернет.
Базираната в Остин (щата Тексас) компания потвърди информацията за проникването в уебсайта й. В съобщение по имейл от името на нейния ръководител Джордж Фридман се посочва, че имената на корпоративните клиенти на компанията са публикувани в интернет мрежата в сайтове, които нямат нищо общо със Stratfor.
Движението на Анонимните се прочу в края на 2010 година, когато нейни членове организираха серия хакерски атаки на сайтове и организации, възпрепятстващи дейността на скандално известната мрежа Уикилийкс. Анонимните преследват предимно политически цели, борейки се за свобода на разпространение на информацията и свобода на словото в интернет. Под ударите на хакерите от групировката попаднаха компютърните сайтове на Bank of America и Нюйоркската фондова борса.
 


Тагове: Stratfor, хакери
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg