EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хайнекен придобива дял от CRH Beer

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хайнекен придобива дял от CRH Beer

mail18:10 | 08.08.2018прегледи 1095 коментарикоментари 0


Вторият по големина производител на бира в света, холандският Хайнекен (Heineken), придобива стратегически дял от 2,68 милиарда евро от капитала на най-големия китайски пивовар, Чайна рисърсис биър (China Resources Beer), предаде Франс прес.

Амбицията му е да пробие на колосален, но много оспорван пазар, на който засега има съвсем слабо присъствие.

Хайнекен ще придобие 40 процента от Си Ар Ейч биър (CRH Beer), компанията майка на Чайна рисърсис биър, котирана в Хонконг, за общо 24,35 милиарда хонконгски долара.

Холандският мастодонт, който има три пивоварни в страната, ще слее дейностите си в Китай с тези на новия си партньор. Хайнекен ще позволи и лицензна търговия на марките му в страната, възползвайки се от гъстата дистрибуторска мрежа на китайската група.

Китайското производство на бира е в стагнация поради пресищане на пазара: миналата година е отчело спад от 0,7 на сто до 44 милиарда литра, по данни на браншовата федерация.

Но докато обемът на произведената бира е намалял със 7 процента от 2012 година, цената й се е повишила с 42 на сто, по данни на Евромонитор (Euromonitor) от миналата година.

Засега китайският пазар остава под контрола на местните пивовари, като три китайски компании държат над 40 процента от пазара.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg