EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Хазартът в Макао изпреварва Лас Вегас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хазартът в Макао изпреварва Лас Вегас

mail18:24 | 27.05.2009прегледи 867 коментарикоментари 0


gamble1Световната икономика може и да се свива, но не казвайте това за Макао. Бившата португалска колония, която се готви да задмине Лас Вегас, се измъква от най-голямото сътресение в световната икономика след Великата депресия, информира Ройтерс, цитирана от БТА.
В изпълнените с цигарен дим игрални зали на казино MGM Mirage в Макао стотици китайски комарджии се тълпят около масите, играейки на карти, рулетка и зарове, очевидно незасегнати от забавянето на световната икономика.
Макао, най-големият световен пазар на хазартни слуги, е постоянно залят от наплива на китайци, които обичат риска и отскачат до единственото място в страната, където казината са легални.
Лас Вегас от друга страна е обременен от стагнацията в американската икономика и пренаситен от нови казина.
"Отчитаме по-добро от очакваното представяне на общия хазартен пазар в Макао", отбелязва анализаторът на банка Credit Suisse Габриел Чан.
"Вегас все още е в затруднено положение и ще се нуждае от много време, за да възстанови, но в Макао започваме да виждаме светлина в края на тунела", подчертава Чан.
Макао, специален административен район сега под китайско управление, ще бъде по-устойчив на икономическите сътресения спрямо Лас Вегас благодарение на близостта си с Китай, който стимулира икономиката си с пакет от мерки за 4 трлн. юана (586 млрд. д.), отбелязват анализаторите.
Инвеститорите вярват, че управлението на Макао ще убеди Пекин да смекчи ограниченията в издаването на визи за туристи от континентален Китай, които бяха въведени през октомври 2008 г. поради опасения от корупция и хазартни проблеми.
През 2008 туристите от континентален Китай са 51 на сто от посетителите на Макао.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg