EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Френските хотели вдигат цените

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Френските хотели вдигат цените

mail11:04 | 24.08.2022прегледи 679 коментарикоментари 0


Френската хотелиерска индустрия се облагодетелства от туристите, които се завръщат, а цените за настаняване в цялата страна се покачват средно с около една пета. Това сочат данни на базираната в Париж консултантска организация за хотелиерство и туризъм Ем Ка Же (MKG), цитирани от ДПА.

Цените за настаняване са се повишили средно с 21,6 на сто в цялата страна, докато цените във френската столица са по-високи средно с 35 на сто.

Чуждестранните гости, особено тези от Съединените щати, са допринесли за високата заетост на хотелите. В момента те също се възползват от слабото евро, което прави пътуването до Европа за американците по-евтино.

Наред с традиционно предпочитани дестинации като Париж и Лазурния бряг, северната и източната част на Франция също отчитат повече посетители. Възможно е това да е свързано с горските пожари в южните части на страната, както и с горещата вълна, която кара летовниците да изберат по-хладни дестинации. Ем Ка Же отбеляза, че тази тенденция може да продължи и в бъдеще.

Североизточните френски региони се възползваха и от завръщането на туристите от близките Германия, Белгия и Нидерландия. Хотелите дават признаци, че ще приемат повече гости и след края на сезона в сравнение с миналата година, благодарение на увеличените резервации.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg