EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Френски компании не напускат Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Френски компании не напускат Русия

mail11:36 | 25.03.2022прегледи 912 коментарикоментари 0


Нито една френска компания не си е тръгнала от Русия, увери генералният директор на Френско-руската търговска и индустриална камара Павел Шински пред телевизия Бе Еф Ем (BFM). Шински освен това ги призова да не спират дейността си в Русия.

От началото на конфликта френските компании в Русия бяха призовани да прекратят дейността си в страната. Някои от тях са изправени пред дилема и още се колебаят дали да си тръгнат.

От една страна Украйна ги обвинява, че продължават да печелят, докато украинските деца умират, а градовете й са разрушени. От друга - Русия заплашва да национализира компаниите, които спрат дейността си в страната.

"Никоя френска компания не си е тръгнала", уверява Шински. "Да си тръгнеш, значи да врътнеш ключа, да отпратиш служителите си, да освободиш офисите, да затвориш складовете. Днес единствените компании, за които може да се каже, че наистина са си тръгнали, са англо-саксонските", посочва френският бизнесмен. Той допълва, че "европейските колеги са на същата вълна".

Служители на украинското подразделение на френската верига магазини "Льороа Мерлен" (Leroy Merlin) поискаха компанията, специализирана в продукти "направи си сам", както и други френски вериги, присъстващи в Русия, да спрат дейност в страната. Това стана, след като магазин на "Льороа Мерлен" беше бомбардиран в неделя през нощта в Киев.

Павел Шински изразява разбиране към служителите на "Льороа Мерлен", но в същото време е убеден, че ръководството на компанията се опитва да не отреже дейностите в Русия. Според него да се санкционират компаниите е контрапродуктивно. По думите му, от 20 години френските компании в Русия укрепват средната класа, която днес масово е против случващото се в Украйна.

Но той е на мнение, че западните санкции удрят главно средните класи, а не олигарсите, които се броят на пръсти. Генералният директор на френско-руската камара уверява, че днес няма физически риск за френските граждани, които продължават да живеят и да работят в Русия.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg