EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Французи купуват по 5-6 лукс имота на ден

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Французи купуват по 5-6 лукс имота на ден

mail17:15 | 25.09.2012прегледи 653 коментарикоментари 0


Николай Желязков, кор. на БТА Николай Желязков
Заможни французи купуват на ден по 5-6 луксозни имота в елитните квартали на Брюксел, съобщи агенция Белга. Това потвърждава очакването, че предизвикалите неотдавна медиен шум действия на най-богатия французин Бернар Арно, не са изолиран случай.
Макар Арно да обясни, че желанието му да получи двойно гражданство не е свързано с прехвърляне на капитали извън обсегана френските данъчни власти, белгийските медии разкриха, че от дълго той е собственик на луксозен имот в белгийската столица. Вкатегорията "лукс" попада имущество на стойност над половин милион евро. Тенденцията французи да прехвърлят капитали в Белгия се наблюдава ясно след избирането тази пролет на президента Франсоа Оланд, който обеща да наложи данък от 75 процента на доходи над един милион евро. Най-елитната агенция за недвижими имоти в Белгия съобщава, че оборотът й за миналата година е бил 134 млн. евро и това е една пета от пазара в страната. Представители на имотната агенция уточняват, че напоследък се налага да прекарват
половината от работната си седмица в Париж за срещи с клиенти. По данни от френското министерство на икономиката, миналата година 800 състоятелни французи са напуснали родината си, като са придобили имущество в Брюксел, Лондон или Ню Йорк. В началото на този месец Бернар Арно, собственик на компании за луксозни стоки, обясни искането си за белгийско гражданство с "чувствителен проект", по който работи. Той уточни, че възнамерява да продължи да плаща данъците в родината си. Състоянието на предприемача се оценява на 27 млрд. евро.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg