EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Франция:Спад в индустрията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция:Спад в индустрията

mail14:39 | 11.07.2018прегледи 468 коментарикоментари 0


Индустриалното производство във Франция се понижи през май с 0,2% спрямо април, когато се сви с 0,5% и при осреднена прогноза на финансовите пазари за растеж с 0,6%.показват данни на официалната статистика Insee. В основата на слабите данни за май е понижението с 0,6% на промишленото производство, както и на строителството с 3,4%, докато енергийното и на миннодобивно производство се повиши с 1,9%, парирайки част от солидния спад с 5,3% месец по-рано. На годишна база френското индустриално производство се сви през май с 0,9% след повишение през април с 1,95, докато промишленото производство се понижи с 0,7% след растеж с 2,8% месец по-рано. Insee отбеляза, че за последните три месеца (през периода март - май) индустриалното и промишленото производство се свиха съответно с 0,8% и с 0,5%, което е сигнал за по-нататъшно отслабване на добрия растеж на френската икономика, постигнат през миналата година.

Централната банка на Франция очаква БВП на втората по сила икономика в еврозоната да нарасне през периода април – юни 2018 година с 0,3% спрямо първите три месеца, когато растежът се забави до 0,2% от 0,6% в края на 2017 година, показват резултати от проучване на Френската централна банка, цитирани от MarketWatch.
Индексът, оценяващ бизнес активността в промишлената сфера, се повиши през юни до 101 пункта от 100 пункта през май. Анкетираните бизнес мениджъри очакват запазване на растежа на индустриалното производство през юли, след добрия ръст през юни, особено в автомобилния сектор и при добива на цветни метали.
Активността в сферата на услугите също нарасна, като съответният индекс се повиши през юни до 103 пункта от 102 пункта месец по-рано, доближавайки отново многогодишния връх от януари на ниво от 104 пункта (най-високата стойност от средата на 2011 година). Бизнес лидерите в сектора на услугите също отчитат ускорен подем на активността на техните предприятията през миналия месец, като прогнозират устойчив растеж и през юли.
В същото време аналогичният индекс в строителната сфера се стабилизира през юни в 10-годишния връх от 105 пункта, достигнат през март и през май. Бизнес лидерите в сектора на строителството очакват ново подобряване на активността през седмия месец на годината.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg