EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Франция спира автомобили на бензин и дизел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция спира автомобили на бензин и дизел

mail17:40 | 11.07.2017прегледи 9406 коментарикоментари 0


Франция напълно ще преустанови продажбата на автомобили, задвижвани с бензин и дизел, най-късно през 2040 г. като част от амбициозен план за изпълнение на ангажиментите си в рамките на Парижкото споразумение за климата. Това съобщи новият френски министър на екологията Никола Юло. „Обявяваме край на продажбата на бензинови и дизелови автомобили до 2040 г.“, каза той, наричайки мярката „истинска революция“.

Юло заяви, че осъзнава трудността на постигането на тази цел, най-вече що се отнася до производителите на автомобили, но според него френската автомобилна индустрия е способна да се справи с промяната.

Френските компании „Пежо“, „Ситроен“ и „Рено“ са на първите три места в списъка с производители на коли с ниски въглеродни емисии за 2016 г. по данни на Европейската агенция за околната среда. Досега редица европейски държави обявиха плановете си да ограничат броя на газови и бензинови автомобили по пътищата си за сметка на хибриди или електромобили.

Германия например си е поставила за задача до 2020 г. да има по пътищата си 1 млн. електрически автомобила. През 2016 г. хибридите и електромобилите са представлявали около 3,6% от новорегистрираните коли в Западна Европа. /АФП

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg