EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Франция: Специален телефон за жп сигнали

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция: Специален телефон за жп сигнали

mail17:03 | 25.08.2015прегледи 1434 коментарикоментари 0


Френската национална железопътна компания SNCF въвежда специален телефонен номер, на който гражданите могат да сигнализират за заплахи за транспорта, съобщи премиерът Манюел Валс, цитиран от ТАСС.
Валс е обсъдил въпроса с генералния директор на компанията Гийом Пепи. „На гарите в страната също така ще се вземат мерки за по-добро забелязване на предупрежденията за необходимостта от съблюдаване на безопасността”, добави премиерът.

Белгия засили мерките за сигурност във влаковете и по гарите

Както съобщихме, нападател се опита да открие огън с автомат във високоскоростния влак „Талис”, пътуващ от Амстердам за Париж. 26-годишният мароканец Аюб ал Казани, който е живял в Испания и Белгия, е ранил един пътник с пистолет.

Той бе бързо обезвреден от пътници, сред които се оказаха двама американски военнослужещи. Един от тях бе ранен с нож в ръката и врата. Нападателят е предаден на полицията в северния френски град Арас, а тези, които го заловиха – наградени.

Инцидентът изостри водената отдавна във Франция дискусия за недостатъчното равнище на сигурност. За разлика от Испания и Великобритания на френските гари няма ръчна проверка на багажа на пътниците, нито проверка с метални детектори. Такива проверки се правят само на високоскоростните влакове „Евростар” между Париж и Лондон, отбелязва ТАСС.
Източник: БТА
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg