EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Франция: Световно първенство със сирена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция: Световно първенство със сирена

mail11:00 | 09.06.2015прегледи 651 коментарикоментари 0


Световен конкурс, без българско участие, проведен във Франция, даде на френски японец световната награда за най-добър сиренар.

Второто издание на конкурса в Тур (Tours), централната част на Франция, бе спечелено от 31-годишния Фабиен Дегуле, който живее и работи в Япония. Родителите му търгуват с млечни продукти, а Фабиен, запленен от Япония, получава диплома от ИНАЛКО (Национален институт за източни езици и цивилизации), преди да се премести да живее в Япония.

Той бе избран сред дузина кандидати, дошли от Япония, САЩ, Белгия и, за първи път, от Китай и Израел.

Второто място получи друг роден във Франция - Гийом Кардине - а третата позиция бе за белгийката Натали Ванавер.

В неделя сутринта 12-те сиренари се изправиха един срещу друг в състезание по теория. След това около обяд те атакуваха практическите задания и артистичната част на състезанието: съчетаване на вкусове, плата със сирена, дегустации и представяне …

Най-накрая бе "Изкуство със сирене" – създаване на произведение на изкуството върху един квадратен метър площ, покрита, разбира се, само със сирена.

За конкурса по подготовка и готвене със сирена кандидатите получиха предния ден малка сума, за да напазаруват продукти на местния пазар.

АФП съобщава, че участниците са оценявани от международно жури. Спектакълът със сирене бил воден от японката Миюки Муразе, която печели изданието през 2013 година, и от Родолф льо Мьоние (Rodolphe Le Meunier), носител на титла за най-добър сиренар от 2007 година. Той е и един от инициаторите на този Мондиал. /БГНЕС
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161