EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Франция: Ръст на потребителските нагласи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция: Ръст на потребителските нагласи

mail12:33 | 31.08.2017прегледи 10826 коментарикоментари 0


Потребителските разходи във Франция през юли нараснаха с 0,7% спрямо юни, когато се понижиха с 0,7%, надвишавайки очакванията на финансовите пазари за растеж с 0,4 на сто, показват данни на френската национална статистика Insee.

На годишна база потребителските разходи се увеличиха с 2,1%, при прогноза за повишение с около 1 на сто.

Ръстът на потребителските разходи подсказва, че френската икономика може би ще продължава да бележи добро подобрение и през втората половина на годината след силното развитие през първите шест месеца.   

Френската статистика Insee потвърди и предишната си оценка за растежа на втората по сила икономика в еврозоната през второто тримесечие на годината.

Брутният вътрешен продукт (БВП) на Франция нарасна през периода април-юни с 0,5%, запазвайки доброто темпо на растеж на тримесечна база от началото на годината. Подкрепа за икономическата експанзия оказва растежът на разходите на домакинствата с 0,3% спрямо първото тримесечие, когато потребителските разходи се повишиха с 0,1 на сто.

В същото време правителствените разходи се увеличиха с 0,4% след повишение с 0,3% през периода януари-март, докато темпото на растеж на дълготрайните бизнес инвестиции се забави до 0,6% от 1,3% в началото на годината.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg