EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Франция прие отказа на Германия за еврооблигации

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция прие отказа на Германия за еврооблигации

mail14:00 | 03.07.2012прегледи 322 коментарикоментари 0


Френският министър на финансите Пиер Московиси призна в интервю за в. "Фигаро", че Франция се е отказала от надеждата, че страните от еврозоната ще обединят държавните си облигации в краткосрочен или средносрочен период, предаде ДПА.
"Вярвам, че те (еврооблигациите) ще се появят в крайна сметка, в края на един интеграционен процес, който демонстрира солидарност. Разбрахме обаче, че за момента това е предел, който нашите германски приятели не могат да преминат," отбеляза Московиси.
Думите му отразяват по-помирителен тон към Германия, след като Франция, Испания и Италия получиха редица отстъпки от Германия на срещата на върха на ЕС миналата седмица. Германският канцлер Ангела Меркел се съгласи спасителните фондове на еврозоната да се използват пряко за рекапитализация на затруднените финансово банки и за намаляване на лихвите по ценните книжа на страни като Италия.
Московиси отрече, че Южна Европа е отбелязала победа над Германия , като изтъкна: "Цяла Европа спечели, като се намери висококачествен компромис."

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg