EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Франция премахва данък "богатство"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция премахва данък "богатство"

mail14:40 | 23.10.2017прегледи 6734 коментарикоментари 0


Френското Национално събрание одобри проекта на президента Еманюел Макрон за премахване на данъка върху жилищата в разстояние на три години, предадоха Франс прес и ДПА. Това беше едно от предизборните обещания на Макрон.

Предвижда се мярката да се отнася за хората, които са с доход от 27 000 евро на година за сам човек, 43 000 евро за семейство без деца. Ако в семейството има деца, тази сума ще се увеличава с по 6000 на дете.

Според Ерик Вьорт от "Републиканците" - председател на комисията по финанси, реформата ще има две жертви: държавният дълг и общините.

Избраният през май президент центрист Еманюел Макрон изтъква, че данъчните реформи ще бъдат благоприятни за обикновените данъкоплатци, а премахването на данък "богатство" ще стимулира инвестициите.

По-малко от половината французи са удовлетворени от действията на Еманюел Макрон като президент на Франция, сочат данни от допитване, публикувани във вестник "Журнал дю диманш", цитиран от ТАСС.
        Според проучването популярността на Макрон за изминалия месец е спаднала с 3 процентни пункта. Изданието отбелязва, че аналогичен показател е бил отбелязан в същия ден преди пет години и при неговия предшественик Франсоа Оланд.
        Проучването също така сочи, че в сегашния момент най-силна е подкрепата за президента сред центристите. В тази група положително към дейността на Макрон се отнасят 63 процента от отговорилите.
        Най-силен е спадът на одобрението му сред привържениците на десноцентристката партия "Републиканците" - 5 процентни пункта, а сред привържениците на социалистите спадът е 3 процентни пункта.
        Спада и популярността на премиера Едуар Филип до 47 процента (срещу 48 преди месец).
        В телефонното допитване, проведено миналата седмица, са участвали 2000 души над 18-годишна възраст.
        Макрон стана 25-ия президент на Франция след победата си на втория тур на изборите на 7 май т.г. и е най-младият държавен глава на Френската република.


Тагове: данък, Франция
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905