EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Франция: Потребителите са оптимисти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция: Потребителите са оптимисти

mail12:42 | 31.01.2019прегледи 1040 коментарикоментари 0


Доверието на френските домакинства в икономическото състояние на страната се подобри през януари по-силно от очакваното от четиригодишното дъно, достигнато в края на 2018-а година, показват резултати от проучване на френската статистика Insee.

Индексът на потребителското доверие белижи ръст през януари до 91 пункта от многогодишното декемврийско дъно от 86 пункта (най-ниско ниво от ноември 2014-а година), докато очакванията на финансовите пазари бяха за доста по-умерено подобрение до 88 пункта. По този начин нагласите на френските домакинства се върнаха към тяхното ноемврийско ниво, но въпреки това индексът остава за девети пореден месец под неговото дългосрочно осреднено ниво от 100 пункта.

Подобрение отчитат и важните подиндекси, оценяващи мненията на френските домакинства относно тяхното финансово положение през последните 12 месеца, както и относно техните финансови нагласи за следващите 12 месеца.

Подобрение регистрира и индексът, измерващ очакванията за потребителската способност за спестявания в бъдеще, както и индексите, определящи стандарта на живот през изминалите 12 месеца и очакванията за стандарт на живот в бъдеще.

Има обаче нарастване на опасенията на французите, свързани с безработицата в страната през следващите 12 месеца. Проучването на Insee за януари сякаш показва за известно отслабване на негативното влияние върху потребителските нагласи на антиправителствените протести на т.нар. "жълти жилетки", които провокираха срив на доверието на френските домакинства през декември до най-ниско ниво от четири години насам.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg