EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Франция не допусна Huawei до 5G мрежата си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция не допусна Huawei до 5G мрежата си

mail15:08 | 28.11.2019прегледи 647 коментарикоментари 0


Държавният секретар на Министерството на икономиката на Франция Агнес Пание-Рунаше заяви в понеделник, че нейната страната няма да наложи забрана на китайския технологичен гигант "Хуавей" да участва при изграждането на 5G мрежа въпреки призивите на САЩ към всички техни съюзници да  изключат оборудването на компанията от инфраструктурата си заради предполагаеми проблеми със сигурността.

"Правителството няма да изключва никого. Ние не следваме позицията на Съединените щати", посочи Пание-Рунаше пред телевизия BFM Business. "Във Франция са активни три производителя на такова технологично оборудване. "Хуавей" разполага с 25% пазарен дял, останалите компании са Nokia и Ericsson. Южнокорейската Samsung все още не е активна във Франция, но и се интересува от изграждането на 5G мрежи", добави тя.

Според Пание-Рунаше решенията ще се взимат "за всеки конкретен случай" и ще зависят от това дали правителството разпознава за наличието на заплахи за националната сигурност от страна на всеки производител на оборудване след получаване на молби от телеком операторите за техни 5G проекти./БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4099