EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Франция и Индия подготвят споразумения за 15 млрд. евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция и Индия подготвят споразумения за 15 млрд. евро

mail12:07 | 06.12.2010прегледи 810 коментарикоментари 0


Франция и Индия са подписали или "са на път" да подпишат споразумения за 15 милиарда евро, от които 7 милиарда евро за доставка на два френски реактора от трето поколение EPR, предаде Франс прес, позовавайки се на съобщение на френското президентство.
На 10 милиарда евро възлизат подписаните днес френско-индийски граждански договори, а споразуменията в областта на отбраната са на стойност 5 милиарда евро.
В гражданската сфера Индия и Франция обявиха споразумение за лизинг за 14 самолета Airbus, от които четири за Air India и 10 за Jet Airways.
Двете страни тази сутрин подписаха две рамкови споразумения за ядрени реактори от трето поколение. Документите бяха подписани в Делхи от генералната директорка на френската компания Areva Ан Ловержон и президента на индийската държавна енергийна корпорация на церемония в присъствието на френския президент Никола Саркози и индийския премиер Манмохан Сингх.
Протоколът за двустранното споразумение беше подписан през февруари 2009 година. Той предвижда да бъдат построени между 2 и 6 реактора ЕПР по 1650 мегавата. Цената на всеки от реакторите е на стойност между 4 и 6 милиарда евро.
Индия даде в края на ноември зелена светлина за проекта след екологична оценка за построяване на реакторите в Джайтапур в западния щат Махаращра.
С подписаните днес споразумения Франция става вторият партньор на Индия след Русия за реализацията на плановете на индийското правителство до 2020 да увеличи мощностите на националните АЕЦ година до 20 000 мегавата, отбелязва ИТАР-ТАСС.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg