EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Франция и Германия все пак дават 30 млрд. евро на Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция и Германия все пак дават 30 млрд. евро на Гърция

mail16:18 | 12.03.2010прегледи 544 коментарикоментари 0


Германия и Франция все пак ще окажат финансова помощ на страдащата от натрупан дълг Гърция, съобщава Dow Jones, цитиран от електронното издание на Ведомости, позовавайки се на информация от запознати с тайните държавни преговори източници. Правителствата на тези две страни са подготвили спасителен план и финансова помощ в размер от 55 млрд. евро.
По думите на източник, пожелал анонимност, германският канцлер Ангела Меркел ще отпусне пряка помощ в размер от 20 млрд. евро, а френският президент Никола Саркози ще отдели други 10 млрд. евро. Правителствата на двете страни вече са обсъдили плана с Европейската централна банка, подчертава в. Ведомости. Останалите средства ще бъдат отделени под формата на конкретен набор от кредитни гаранции и покупка на държавни облигации на страната. Очаква се планът да бъде приведен в действие до края на годината, подчертава австрийският вестник Kurier, цитиран от руското издание Ведомости.
Преди по- малко от седмица Саркози обеща подкрепа на Гърция, която по неговите думи ще помогне и на еврото като валута да се стабилизира.
Германският министър на икономиката Райнер Брюдерле заяви, че няма да даде и цент за Гърция.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg