EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Франция затяга капиталовите изисквания към банките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция затяга капиталовите изисквания към банките

mail10:34 | 15.06.2018прегледи 1492 коментарикоментари 0


Регулаторните органи във Франция обявиха, че ще затегнат капиталовите изисквания на банките, за да смекчат рисковете от бъдеща кредитна криза, съобщава Market Watch.

Върховният съвет за финансова стабилност на Франция (High Council for Financial Stability), който обединява пазарните и финансови регулаторни органи, Френската централна банка и министерството на финансите, заявиха, че ще приложат "антицикличен" капиталов буфер, задължавайки банковите институции да държат капитал в размер на 0,25% от рисковите финансови активи. Чуждестранните банки също ще бъдат задължени да държат буфер от 0,25% от своите рискови активи във Франция.

Целта на финансовите буфери, възникнали вследствие на международната финансова криза преди десет години, е да принуди банките да натрупват допълнителен капитал, докато икономиката е силна, което да ги направи по-устойчиви в следващите периоди на стрес.

По-високите капиталови изисквания за френските банки идват в момент, когато се очаква  Европейската централна банка (ЕЦБ) да проведе своето редовно заседание на 14-ти юни и на което банката може да очертае план за отмяна на програмата за т.нар. "количествени улеснения".


Тагове: Франция, банки
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145