EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Франция: Забрана за смартфони в училище

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция: Забрана за смартфони в училище

mail15:33 | 02.08.2018прегледи 706 коментарикоментари 0


Френският парламент прие закон за забрана на използване на мобилни телефони и други комуникационни средства в началното и средното училище, който бе внесен от управляващата партия "Република, напред", съобщи телевизия Бе Еф Ем, цитирана от ТАСС.

Предложението за забрана на мобилни телефони в класната стая бе едно от предизборните обещания на президента Еманюел Макрон.

"Изпълнението на тази инициатива ще се отрази благоприятно на процеса на обучение на учениците, ще позволи да се съсредоточи вниманието им върху учебните предмети и ще създаде благоприятна атмосфера за получаване на знания", заяви министърът на националното образование Жан-Мишел Бланкер.

В закона се предвижда пълна забрана на комуникационни средства в началното и средното училище с изключение на случаите, когато смартфоните се използват за образователна цел. Това се отнася не само до учениците, но и до учителите. Правилата може да влязат в сила още през септември.

Според социологически изследвания около 86 процента от децата на възраст от 12 до 17 години във Франция ползват ежедневно смартфони, включително по време на учебните занятия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg