EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Франция: Едва €600 млн. планирани инвестиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция: Едва €600 млн. планирани инвестиции

mail10:34 | 23.01.2019прегледи 690 коментарикоментари 0


Френският президент Еманюел Макрон изтъкна икономическата привлекателност на Франция пред 150 ръководители на големи компании от цял свят на форум във Версай, с надеждата да успокои деловите среди в разгара на кризата с "жълтите жилетки", предаде Франс прес.

Президентът отправи посланието си на английски език към гостите на втората среща на високо равнище "Изберете Франция".

Много от тях вече обявиха своите инвестиции във Франция. Сред най-забележителните са на китайския производител на дефибрилатори и пейсмейкъри Майкропорт (Microport), който ще вложи 350 милиона евро за период от пет години в разширяване на неговия научно-развоен център в Кламар, близо до Париж.

Британската фармацевтична компания АстраЗенека (AstraZeneca) откри разширената сграда на завода си в северния френски град Дюнкерк. Промишлената инвестиция за 135 милиона евро беше обявена през 2015 година и се очаква да създаде 130 работни места.

Председателят на управителния съвет Лийф Йохансон изтъкна, че репортажите за "жълтите жилетки" са ужасни, видяни извън Франция, но това няма да промени начина, по който компанията развива дейност във Франция.

От своя страна Сиско (Cisco) ще развие иновационен център в Париж, а Майкрософт (Microsoft) ще съсредоточи усилията си към изкуствения интелект, като събере 100 инженери от световна класа в Иси-ле-Мулино край Париж.

Шефовете на компании се отбиха във Франция на път за Давос, където ще участват в Световния икономически форум.

Много компании се възползват от форума във Версай, за да обявят планове за инвестиции в страната на обща стойност 600 милиона евро (682 милиона долара), съобщи по-рано кабинетът на Макрон.

Самият Макрон не участва във форума в Давос поради "претоварен график".

Франция се опитва и да извлече полза от Брекзит, създавайки връзки с петдесетина важни предприятия, най-вече промишлени (автомобилни, фармацевтични), които биха могли да решат да напуснат Великобритания. Париж вече е привлякъл над 2500 прехвърлени работни места, докато във Франкфурт те са едва 2000, по данни към юни 2018 година. /БТ


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg