EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Франция: Данък 75% за компаниите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция: Данък 75% за компаниите

mail13:15 | 01.04.2013прегледи 462 коментарикоментари 0


Президентът на Франция Франсоа Оланд открои икономическия растеж и трудовата заетост като основен приоритет за втората по големина икономика в еврозоната. В телевизионно интервю той отговори на безпокойствата на французите за икономическата ситуация.
Франция е взела нужните мерки за излизане от кризата - увери френският президент в продължително телевизионно интервю, дадено на фона на нарастващото недоволство на французите.

Не предвиждахме, че кризата ще продължи по-дълго от очакванията, заяви Оланд в интервюто по телевизия France 2, с което се опита да си възвърне сринатото доверие на французите. Той отбеляза уверено, че е привел в действие нужните средства за стабилизиране на икономиката и че очаква от догодина обръщане на кривата на засега покачващата се безработица. Настоявайки, че мерките за растежа са главен курс в политиката му, той предупреди Европа, че продължителните строги икономии могат да доведат до разпадане на валутния съюз.
Отхвърленият от Конституционния съд данък от 75% върху годишните доходи над 1 милион евро ще бъде прехвърлен на компаниите, обяви още Оланд.
Според повечето коментари в изявленията си президентът не се е проявил на висотата на икономическата ситуация. Оланд задълбочава кризата, смята бившият френски премиер от десницата Франсоа Фийон.
По-одобрителни са оценките за изказванията му по външнополитическите теми - главно Мали и Сирия. Според Оланд ситуацията в Сирия засега е несигурна, за да се предостави оръжие на опозицията без риск, че то ще попадне в ръцете на терористи./ Юлия Талева - кор. на БНР в Париж
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1049