EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Франция глоби Google с €0.5 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция глоби Google с €0.5 млрд.

mail11:04 | 14.07.2021прегледи 705 коментарикоментари 0


Френският антимонополен регулатор наложи глоба в размер на 500 млн. евро на Google за това, че не е напълно изпълнил временните заповеди, които регулаторът издаде в спор с медиите в страната, предаде Ройтерс.

Американският технологичен гигант трябва в рамките на следващите два месеца да представи предложения за това как ще компенсира новинарските агенции и други медии за използването на техните новини. Ако не го направи, ще бъде изправен пред още глоби до 900 000 евро на ден.

Издателите на новинарски медии APIG, SEPM и АФП обвиняват технологичния гигант, че не е започнал добросъвестно разговори с тях, за да намерят общ език за заплащането на новинарско съдържание онлайн, съгласно неотдавнашна директива на ЕС, която създава така наречените "съседни права".

Казусът сам по себе си се фокусира върху това дали Google е нарушил временни заповеди, издадени от антимонополния орган, който настоя такива преговори да се проведат в рамките на три месеца с медии, които ги поискат.

APIG, която представлява най-големите издатели на печатни медии ("Фигаро", "Монд" и др.), остава един от ищците, въпреки че подписа рамково споразумение, откакто то беше временно спряно в очакване на решение на антимонополния регулатор, са уточнили източници на Ройтерс.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg