EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Франция: 9-год. връх на потребителското доверие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция: 9-год. връх на потребителското доверие

mail12:33 | 27.04.2017прегледи 948 коментарикоментари 0


Потребителското доверие във Франция стабилизира през април в 9-годишен връх, показват данни на официалната френска статистика Insee.

Според ежемесечната анкета на Insee индексът на потребителското доверие остана през април на ниво от 100 пункта за четвърти пореден месец от началото на годината, след като през януари индексът успя да достигне този важен праг за първи път от ноември 2007 година.

Индексът, определящ оценката на френските потребители за тяхното финансово състояние през изминалите 12 месеца, се подобри слабо до -20 от -21 пункта през март, докато индексът за тяхното бъдещо финансово състояние (през следващите 12 месеца) се понижи с един пункт до -9 пункта, след като през януари нарасна до -5 пункта, достигайки най-високо ниво от септември 2007 година.

В същото време индексът, измерващ очакванията на френските домакинства за стандарта им на живот през следващите 12 месеца, се подобри леко през април до -23 пункта от -24 пункта през предходния месец, а индексът, оценяващ очакванията за бъдещата има способност за спестовност, стабилизира на мартенското ниво от 5 пункта.

Индексът, измерващ опасенията на французите, свързани с безработицата в страната през следващите 12 месеца, се понижи рязко до 15 пункта от 19 пункта през март, което е добър знак за намаляване на техните притеснения.

Днешното проучване на Insee за потребителското доверие е факт, след като във вторник френската статистика представи и свое позитивно проучване за бизнес настроенията в страната. Данните на Insee потвърждават, че подобряващият се импулс на бизнес активност в Германия и Испания вече се разпространява и към Франция в началото на второто тримесечие, което говори добре за перспективите за икономическия растеж в краткосрочен план на еврозоната като цяло./БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg