EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фотографи и художници съдят Google

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фотографи и художници съдят Google

mail12:45 | 08.04.2010прегледи 807 коментарикоментари 0


Google Inc. се сблъска с нови проблеми при опита си да създаде цифрова библиотека: фотографи, илюстратори и други представители на визуалните изкуства са подали съдебен иск срещу интернет - гигант, съобщава Reuters.
Американското общество на медийните фотографи (ASMP) и други организации, свързани с визуалните изкуства, ще съдят Google, отбелязвайки, че провежданата от компанията цифровизация на книги, нарушава авторските им пара.
„Google се възползва от професионалната работа, защитена от авторски права, без да е получила разрешение или да е изплатила компенсации...Ние искаме да получим възмездия за нанесените вреди на десетки хиляди художници,” заяви Джеймс Макгир от юридическата фирма Mishcon de Reya New York LLP.
През 2005 г. Гилдията на авторите и Асоциацията на издателите в Америка подадоха подобен иск във Федералния съд в Манхатън. Тогава обаче страните успяха да сключат споразумение. Google плати $125 млн. за правото да публикува в цифров формат книги. Представил на Google заяви, че дейността на компанията съответства напълно на международните авторски права.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg