EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Форум „Нова визия за образованието и предприемачеството“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Форум „Нова визия за образованието и предприемачеството“

mail13:15 | 20.11.2013прегледи 776 коментарикоментари 0


Зам. министър-председателят Даниела Бобева и кметът на София Йорданка Фандъкова откриха Националния форум „Нова визия за образованието и предприемачеството“. Събитието, организирано от Джуниър Ачийвмънт България (ДАБ), събра представители на правителството, бизнеса и визионери в областта на предприемачеството, които обсъждат днес перспективите пред образователната ни система и вариантите за подобряването й.
Националният форум „Нова визия за образованието и предприемачеството“ е кулминацията от инициативи, с които ДАБ отбелязва Световната седмица по предприемачество. Специални гости по време на откриването на форума бяха Милена Стойчева, изпълнителен директор на ДАБ, заместник министър-председателят Даниела Бобева, кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-министърът на образованието и науката доц. Атанаска Тенева, зам.-посланикът на САЩ Н. пр. Брайън Долтън и Евгени Ангелов, съветник по икономика и иновации на президента Росен Плевнелиев.
Националния форум „Нова визия за образованието и предприемачеството“ се провежда в три фази – официално откриване и представяне на опорните точки за развитието на българското образование от страна на официалните гости; представяне на добри практики за партньорство между бизнеса и образователните институции; дискусионни панели на тема „Иновации и предприемачество в образованието“.
„Движещата идея пред инициативата е да създаде концепция, която реално да помогне на младежите в училище да бъдат по-конкурентоспособни, да откриват бизнес решения и да се чувстват сигурни в изграждането на бъдещето си.“ - отбеляза г-жа Милена Стойчева, изпълнителен директор на ДАБ. „Надявам се, че Световната седмица по предприемачество, в рамките на която организираме и националния форум, ще ни мотивира да изготвим работещи идеи за развитието на българското образование“ – добави още тя.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg