EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Форум по ядрена медицина на БРИКС в Москва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Форум по ядрена медицина на БРИКС в Москва

mail17:09 | 25.07.2023прегледи 624 коментарикоментари 0


В Москва бе открит Международният експертен форум по ядрена медицина на страните от БРИКС. Събитието събра над 200 представители от Русия, Бразилия, Индия, Китай и ЮАР. Организатори на форума са руското Министерство на здравеопазването и корпорация „Росатом“.

Основната цел на форума е обмяна на опит в областта на ядрената медицина, включително за използване на усъвършенствани научни разработки в сферата на радионуклидната диагностика и терапия на социално значими заболявания.

„Днес ядрената медицина е най-важното направление за развитие на високотехнологичен подход към диагностиката и лечението на заболявания. Русия е един от най-големите доставчици на радионуклиди. Имаме регистрирани близо 60 радиофармацефтични лекарствени препарата“, отбеляза министърът на здравеопазването на Русия Михаил Мурашко.

„В „Росатом“ разглеждаме развитието на ядрените технологии в медицината като стратегическо направление. Отворени сме към осъществяване на проекти за развитие на ядрени медицински технологии с приятелски страни и мислим, че само с общи усилия ще достигнем целта си за широко използване на ядрената медицина за диагностика и лечение“, заяви генералният директор на Rusatom Healthcare Игор Обрубов.

„Днес ядрената медицина е водеща в световен мащаб за развитие на иновационните технологии, които могат съществено да влияят на увеличаването на продължителността на живота. Именно затова е крайно важно да се развиват тези технологии чрез международно сътрудничество, предвид челния опит на страните от БРИКС“, заяви президентът на Бразилското общество за ядрена медицина Рафаел Лопес.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg