EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Форум за градско развитие в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Форум за градско развитие в София

mail17:07 | 24.08.2023прегледи 475 коментарикоментари 0


Първи национален форум за включващо градско развитие "Placemaking Connected: Bulgariа" ще се проведе в сградата на Сточна гара в София, съобщиха организаторите от сдружение "BG Бъди активен", "ГРАДОСКОП" и Агенция "Имп-акт" (Imp-Act).  

Форумът цели да събере и покаже позитивни примери за създаване на иновативни и качествени публични места от цялата страна, и да обсъди с инициаторите им общите проблеми и решения, които срещат. За целта организаторите са предвидили еднодневна конференция с международни лектори, пет дискусионни панела с участието на над 25 организации, практическа работилница и изложба с избрани проекти. С провеждането на събитието ще бъде поставен и официален старт на национална мрежа на организациите, които разпространяват и прилагат практики за иновативно и включващо градско развитие в страната.

Дискусиите в първия ден от форума ще поставят на фокус различните типологии на публичните пространства и предизвикателствата, които активистите срещат в тяхното подобряване и развитие: места за живот, места за работа, места за природата и места за общуване.

Програмата на втория ден включва няколко практически работилници, а през третия ден от форума, организаторите планират символичен флашмоб, който да покаже ролята на обединението в създаването на качествена градска среда. Заключителната диксусия ще търси различни възможности за подобряване на политиките за стимулиране и подпомагане на инициативите.

Програмата на събитието може да бъде намерена тук: https://thespot.bgbeactive.org/placemaking-connected/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037