EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Формула и за топлинната енергия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Формула и за топлинната енергия

mail17:15 | 05.06.2013прегледи 600 коментарикоментари 0


Формулата за изчисление на топлинната енергия е добра, ако се прилага коректно, коментира пред журналисти експертът от ДКЕВР Петър Петров относно заявеното становище на КЗК, че формулата не е ясна. От ДКЕВР посочиха, че формулата се определя от Министерството на икономиката и енергетиката, съвместно с представители на Техническия университет.
Председателят на ДКЕВР Евгения Харитонова заяви, че в момента не се работи за промяна в наредбата за топлинната енергия, въпреки че този въпрос винаги стои на дневен ред. Всички говорим, че искаме свободен пазар, но има услуги с повече или по-малко монополен характер, коментира още Харитонова относно становището на КЗК. За да могат да се сключват индивидуални договори между потребители в сгради етажна собственост и топлофикационните дружества, трябва се направят промени в Закона за етажната собственост, каза председателят на ДКЕВР.
Харитонова подчерта, че малко или много съществува кроссубсидиране между цената на електрическата енергия и тази на парното -за да бъде по-ниска цената на топлинната енергия това се покрива от по-висока цена на тока.

източник:БТА

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg