EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фондовете във вашите ръце

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фондовете във вашите ръце

mail16:15 | 26.11.2012прегледи 708 коментарикоментари 0


Завърши конкурсът на За Земята и CEE Bankwatch Network - “Направи си сам – европейските фондове във вашите ръце”. Трите спечелили проекта са за отглеждане на пчели в града, изграждане на веломаршрути край Хисаря и проект за слънчево зарядно в пешеходната зона на Варна.
От 65 подадени проектни предложения имаше поне дузина много стойностни проекти и идея, които заслужаваха финансиране и журито имаше сложната задача да избере между почти несравними проекти. Шестима полуфиналисти бяха поканени на интервю, за да бъдат избрани три проекта, които да получат 1000 евро. Идейните области бяха много и наградите отидоха при тези, които най-добре бяха успели да представят и обосноват идеите си в малкия брой страници, които допускаше конкурсът.
Тримата наградени участници имат задължение да изхарчат средствата от наградата си за реализиране на проектните си идеи.
Конкурсът цели да накара хората да повярват в собствените си сили и да поискат достъп до бюджета на ЕС. Сега е време да бъдат убедени и институциите на Европейския съюз, че е необходимо да се предоставят повече схеми за отпускане на малки грантове за граждански инициативи, които да са лесни за отчитане. През февруари победителите от конкурса от всички страни на на Централна и Източна Европа ще представят проектите си през представители на Европейските институции в Брюксел.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg