EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фондове управляват рекордни $3 трлн.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фондове управляват рекордни $3 трлн.

mail16:30 | 31.07.2012прегледи 468 коментарикоментари 0


Стойността на активите, управлявани от фондовете за преки инвестиции в целия свят, е достигнала рекордните 3 трилиона долара, сочи проучване на маркетинговата компания Прекин (Preqin). Обемът на активите управлявани от дружествата за инвестиране се е увеличил с 9 процента от декември 2010 година до декември 2011 година, се посочва в доклада, цитиран от ИТАР-ТАСС. Според оценката на мениджъра на Прекин г-жа Бронуин Уилямс "устойчивият растеж подчертава факта, че преките
капиталовложения продължават да бъдат привлекателни за чуждестранните инвеститори, които са склонни да се откажат от ликвидности срещу изпреварващата динамика (на доходите - бел. ред.)".
"Въпреки несигурността и неустойчивостта на конюнктурата, които преобладават през последните години, се запазва увереността, че управляващите фондовете за преки инвестиции както и преди са способни да гарантират тези доходи, допълва Уилямс.
Ключов въпрос за инвеститорите остава търсенето и изборът на най-добри потенциални мениджъри на фондове за влаганите пари. Според сметки на Прекин на годишна основа хоризонталната доходност на преките инвестиции за 10-те години до декември 2011 година е превишила индексите Стандард енд Пуърс и Ем Ес Си Ай Юръп, достигайки 11,9 на сто. Според британския бизнес в. "Файненшъл таймс", цитиран от БТА макар нарастването на активите през миналата година е продължило - независимо от сътресенията на финансовите пазари и застойните икономически условия - темпът им на увеличение на сегашния етап остава относително слаб. Тяхното нарастване е "значително по-слабо от равнищата от 33,6 и 37,6 процента, които бяха отчетени през 2006 и 2007 година по време на бума на преките инвестиции.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg