EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фондацията"Клинтън" и връзките й с ИД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фондацията"Клинтън" и връзките й с ИД

mail07:15 | 06.11.2016прегледи 4437 коментарикоментари 0


Фондацията на Клинтън потвърди официално, че е получила дарение от 1 млн. долара от Катарското правителство, докато Хилари Клинтън е изпълнявала длъжността държавен секретар и че „подаръкът” е бил запазен в тайна от Държавния департамент. Властите на Катар са превели парите през 2011г., за да отбележат 65-ия рожден ден на Бил Клинтън. В замяна те са пожелали среща „лице в лице” с бившия американски президент, за да му връчат чека. Това беше посочено в писмо от ръководител на фондацията към председателя на президентската кампания на Клинтън, Джон Подеста. Имейлът, наред с още хиляди хакнати от акаунта на Подеста, беше публикуван миналия месец на разобличаващия сайт „Уикилийкс”. Тогава Фондация „Клинтън” отрече съществуването на дарение от Катар. Сега обаче, говорителят на фондацията Браян Кукстра призна пред медиите, че подобно дарение е било прието, но то не е представлявало политическа подкрепа от страната в Персийския залив. Кукстра отказа да каже дали катарските власти са получили желаната среща с Бил Клинтън. От Катарското посолство във Вашингтон и Съвета на министрите в Доха пък отказаха да коментират дарението. Изявлението излиза броени часове, след като основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асанж разкри пред телевизионния канал RT, че Хилари Клинън е била наясно, че „Ислямска държава” е финансирана от правителствата на Катар и Саудитска Арабия още докато е била държавен секретар. В изобличителното писмо от електронната й кореспонденция с Подеста дори пише, че не отделни шейхове, а самото правителство на Саудитска Арабия и правителството на Катар финансират ИД.
 

Кандидатката на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън води с 4 процентни пункта пред републиканския си съперник Доналд Тръмп в проучване на избирателните нагласи за четиримата претенденти за Белия дом за вота на 8 ноември, показват данните на анкета на в. "Вашингтон пост" и телевизия Ей Би Си, цитирана от Ройтерс.
Освен Клинтън и Тръмп кандидати за президент на САЩ тази година са либертарианецът Гари Джонсън и еколожката Джил Стайн.
    Клинтън е с 47 процента подкрепа, а Тръмп - с 43 процента, сочи извършеното от понеделник до четвъртък допитване.
    В анкетата се посочва, че в предишното допитване преднината на Клинтън е била 3 процентни пункта, но това все пак е в рамките на статистическата грешка.
    Според публикувано от телевизия Фокс нюз допитване Клинтън води с 2 процентни пункта пред Тръмп.
    Допитването е извършено от вторник до четвъртък сред 1211 регистрирани гласоподаватели и е със статистическа грешка плюс-минус 2,5 процентни пункта.
    Клинтън е с 45 процента подкрепа, а Тръмп - с 43 процента. Преди седмица преднината на Клинтън в това допитване е била 3 процентни пункта, а в средата на октомври - 6 процентни пункта.
    Третото допитване е на медийната група Макклачи и нюйоркския университет Марист и според него Клинтън води на Тръмп с 2 процентни пункта. Анкетата е извършена от 1 до 3 ноември сред 940 вероятно избиратели. Клинтън е с 46 процента, а Тръмп - с 44 процента. Статистическата грешка е 3,2 процентни пункта.
    В допитване на Макклачи-Марист от септември Клинтън е била с 48 процента подкрепа, а Тръмп - с 41 процента.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg