EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фич с добри прогнози за Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фич с добри прогнози за Русия

mail12:11 | 17.10.2016прегледи 1059 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция Фич (Fitch) подобри прогнозата си за кредитния рейтинг на Русия от "негативна" до "стабилна", предаде ТАСС, като се позова на нейно изявление.
Тя потвърди кредитния рейтинг на инвестиционно равнище "BBB-" (с латински букви).
Фич аргументира своето решение с "последователната и надеждна политика", която е позволила на Русия да "реагира на рязкото падане на цената на петрола". Агенцията освен това отчита гъвкавия валутен курс и поддръжката за финансовия сектор от страна на руските власти.
Фич даде предишната си оценка за кредитния рейтинг на Русия на 15 април, припомня ТАСС. Тогава агенцията потвърди рейтинга на равнище "BBB-" и "негативната" си прогноза за него.
Фич единствена от агенциите от "голямата тройка" запазва кредитния рейтинг на Русия на инвестиционно ниво. Останалите две, Мудис (Moody's) и Стандард енд Пуърс (Standard & Poor's), го класифицират като спекулативен.
Миналия месец Стандард енд Пуърс все пак подобри прогнозата си за кредитния рейтинг на Русия от "негативна" до "стабилна". Агенцията обясни решението си с известното намаляване на влиянието на външните рискове върху руската икономика и с приспособяването на страната към двойния външен шок от ниските цени на петрола и западните санкции.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg