EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:„Булмаркет“,ЕРП Север, „Инса Спирит“ АД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:„Булмаркет“,ЕРП Север, „Инса Спирит“ АД

mail18:12 | 25.11.2021прегледи 733 коментарикоментари 0


Русенската транспортна компания „Булмаркет“ подписа договор със Softronic Крайова за доставка на два нови локомотива „Transmontana“. Те са първи по рода си за българския пазар и са предвидени за румънското подразделение на компанията – United Railways. Това е поредната инвестиция от продължаващата линия на модернизация с най-съвременни технологии на компанията. В рамките на една година това е третата поръчка на чисто нови електрически локомотиви. „Булмаркет“ притежава 2 „Смартрон“ на Siemens и 4 на датската EA 3000. С това общо локомотивите в състава на компанията стават над 30, при близо 700 собствени и наети вагони. Обновяването на вагонния състав следва последователна политика за преминаване към изцяло екологични транспортни средства, които не оставят въглероден отпечатък върху природата.

-----------------

С изпълнението на редица проекти в рамките на своята инвестиционна и ремонтна програма за 2021 година, ЕРП Север вложи 230 хиляди лева в рехабилитация на електроразпределителната мрежа и съоръженията по нея в община Аврен.

Близо 150 000 лева са инвестирани в реконструкция и изграждане на въздушна мрежа ниско и средно напрежение в част от селата на територията на общината. Други над 16 000 лева са използвани за направата на просеки по въздушните електропроводни линии. Чрез периодично окастряне на прораснали в опасна близост до проводниците клони на дървета се подобрява качеството на електрозахранване на потребителите, особено при влошаване на климатичните условия. В допълнение, инвестиции са направени и в изграждане на телемеханика във възлова станция Приселци, подмяна на изолатори и конзоли по ВЕЛ Болярци и ВЕЛ Синдел. С извършените ремонти и рехабилитации по мрежата в община Аврен значително се повиши сигурността на електрозахранването на близо 10 хиляди клиенти на ЕРП Север в 17 населени места на територията на общината.

-----------------------

Газопровод за биорафинерия и автоматична газорегулираща станция ще се изгражда в землището на с. Белозем, в местността „Кара Сулук“. Инвеститор е „Инса Спирит“ АД, с мажоритарен собственик Георги Самуилов. Дружеството е учредено през май 2021 година специално за посочената инвестиция. То е с капитал от 50 000 лв. За снабдяването на биорафинерията с газ е предвидено да се положи преносен газопровод от газоизмерителна станция на „Булгартрансгаз“ ЕАД. Газопроводът ще е с дължина 377 м, диаметър 16,83 м и работно налягане 5,4 МРа. Съоръжението ще е подземно. По план ще се изградят три площадки с трайна настилка. На втората площадка ще се разположи кранов възел, който ще се вгради в съществуващия газопровод на „Инса ойл“ ЕООД.

Източник: economic.bg, фирми, Марица


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157