EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Хранилище Черен, Кинтекс + разширени фабрики

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Хранилище Черен, Кинтекс + разширени фабрики

mail11:07 | 17.08.2015прегледи 1698 коментарикоментари 0


С 15 дни по-късно спрямо миналата година е започнал сезонът по нагнетяване на природен газ в хранилището в Чирен, става ясно от отчета на "Булгаргаз" за първото полугодие на 2015 година. От данните е видно и че количествата, с които компанията разполага в хранилището, са значително по-малко спрямо миналата година - 41 млн. куб. метра спрямо 250 млн. куб. метра към 30 юни 2014 година. През миналото лято обаче опасенията, че кризата в отношенията между Украйна и Русия ще прерасне в нова газова война, бяха значително по-големи. Въпреки по-спокойната обстановка от газовата компания планират да нагнетят същите количества газ, както миналата година. Отчетът на "Булгаргаз" показва още увеличение на потреблението на природен газ през първото полугодие в размер на 3,2%. В периода януари - юни компанията е доставила на своите клиенти 1,43 млрд. куб. метра природен газ, спрямо 1,39 млрд. куб. метра за същия период на миналата година.
 

Държавната оръжейна компания "Кинтекс" преоткрива пазара в Индия, става ясно от финансовия отчет за второто тримесечие на годината. В периода април-юни дружеството е осъществило доставки на стойност 15,3 млн. долара за нуждите на отбранителната промишленост в Индия. През периода "Кинтекс" е извършила и реекспорт на оръжия за Етиопия на стойност 175 хил. долара, става ясно още от отчета. В момента се подготвят и оферти в отговор на запитвания за боеприпаси и въоръжения от страна на Министерството на отбраната на Алжир. Очакванията са до края на третото тримесечие "Кинтекс" да изнесе оръжие и боеприпаси за сухопътните сили на Алжир на стойност от около 6 млн. евро. Като цяло към 30 юни 2015 година приходите от продажби на компанията са в размер на 51,7 млн. лева.
 

Новата фабрика на „Дени“ в Дебелец е построена и предстои да бъде открита официално. Тя е изградена с над 5 млн. лв. и се очаква само монтаж на оборудването от Италия. Според 10-годишната инвестиционна програма то ще струва около 5 млн. евро. Ще има капацитет 60 тона сладолед на денонощие, като ще се отворят още 60 работни места. Сегашната сладоледена фабрика в „Чолаковци“ има капацитет 20 тона. Фабриката ще започне да произвежда сладолед веган, без лактоза, без захар, без хидрогенирани масла и без изкуствени подсладители. Другата иновация пък е нова система за управление в този бранш - „САПхана”, която обхваща всички аспекти на бизнеса - от заявките и получаването на суровината до готовата продукция, която се разполага във фризерите. Продукцията се продава в цяла Eвропа а има заявки и от Скандинавските страни, но за там ще се изнася след пускането на новата фабрика, защото сега производството не стига.
 

Шведската Trelleborg Sealing Solutions ще разшири двойно с 1800 кв.м производствeната си база за силиконови изделия в Перник. Ще бъде построено трето производствено хале към вече съществуващите две. От ръководството на компанията не обявяват размера на инвестицията, но планът е да удвоят персонала си три години след отварянето на новия цех. Към март тази година в дружеството работят 77 души. През април тази година Trelleborg стана едноличен собственик на пернишкото предприятие за продукти от течен силикон, като от 2011 г. насам шведската компания вече държеше 50% дял от него.
Източници: Дума, Борба – Велико Търново, Капитал
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1054