EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:"Фикосота фууд", Петрол АД," Безмер Енерджи"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:"Фикосота фууд", Петрол АД," Безмер Енерджи"

mail18:15 | 12.09.2023прегледи 636 коментарикоментари 0


Братята Жечко и Красен Кюркчиеви, управляващи производствен бизнес с годишни приходи от почти 600 млн. лв., обявиха започващото строителство на нов завод за брускети на "Фикосота фууд" за 30 млн. евро в гр.Шумен. Новата мощност ще е за Bruschette Maretti ("Брускети Марети").

По информация от "Фикосота" тази година продажбите на брускети са в размер на 100 млн. лв., а след натоварването на бъдещия завод годишният оборот от продукта ще достигне 400 млн. лв. Bruschette Maretti вече се продават в над 70 страни на всички континенти и е най-големият бранд за брускети в света.

В момента "Фикосота фууд" произвежда 1500 тона месечно Bruschette Maretti, като с новата фабрика ще имам капацитет за общо 4000 тона на месец, или близо 700 млн. пакетчета годишно.

Върху близо 15 000 квадратни метра РЗП ще бъдат разположени производствени площи, логистичен център за готови продукти, склад за суровини и материали и административна част. Предвижда се новият завод да работи на непрекъснат цикъл 24/7 в началото на 2025.

С откриването на завода ще бъдат отворени нови 150 работни позиции за складови служители, оператори на високотехнологично оборудване, настройчици, техници, инженери по автоматизация, мениджъри на производство, контрол на качеството и др.

--------------------

Водещият европейски оператор в медикъл СПА туризма Ensana поема от 1 октомври управлението на Aquahouse hotel & SPA в първия български черноморски курорт Св. св. Константин и Елена.

Хотелът с над 400 стаи и апартаменти с морски изглед отвори врати миналата година и предлага пълна гама от здравни СПА и уелнес процедури, базирани на лечебните свойства на термалната вода от 46 градуса по Целзий, която се използва за профилактика и лечение на сърдечно-съдови заболявания, проблеми с ендокринната система, опорно-двигателния апарат, функционалната нервна система, както и за подобряване на имунната система. Групата Ensana управлява 27 хотела в Чехия, Унгария, Словакия, Румъния и Обединеното кралство. 

-------------------

В Силистра беше открит нов ритейл парк, съобщиха от Общината. Търговският обект се намира на ул."Седми септември" №33 и е разположен на площ от 10 000 кв.м. В него търговска дейност ще извършват шест фирми, сред които - Pepco, LC Waikiki, Kik и Sinsay. Клиентите на мини мола ще могат да ползват 80 паркоместа. Инвеститор на изграждането на комплекса е " Жоан"ЕООД - Георги и Анета Андрееви.

----------------

Лидерът в дистрибуцията на горива в България "Петрол" АД ще придобие контрол над бензиностанции, които в момента ползва под наем. Дружеството ще осъществи концентрация посредством придобиване на контрол на 100% от дружествените дялове от капитала на търговски дружества, които са собственици на тези бензиностанции, а именно:

"Кристъл Асетс Трейд" ЕООД, "Кристъл Асет Пропърти" ЕООД, "Прима Ленд Пропърти" ЕООД, "Прима Консулт Пропърти" ЕООД, "Прима Асетс Трейд" ЕООД, "Прима Асетс България" ЕООД и "Кристъл Асетс България" ЕООД. "Кристъл Асетс Трейд" ЕООД притежава 7 бензиностанции из страната: Бургас (на изхода за Варна), Ямбол; Самоков; София, с. Лозен; София, бул. "Драган Цанков"; бул. "Симеоновско шосе"; и на бул. "Дан. Николаев". "Прима Ленд Пропърти" ЕООД притежава 96 бензиностанции из цялата страна. Сред тях: в Кресна; Петрич; Гоце Делчев; Дупница; Бобов Дол; Кочериново; Поморие; Каблешково; гр. Средец; с. Лозенец; гр. Твърдица; Сливен; Нова Загора и Елхово. "Прима Асетс България"ЕООД притежава една бензиностанция - в Кюстендил. "Петрол" АД заема лидерска позиция в дистрибуцията на горива на дребно в България с повече от 300 бензиностанции под марката "Петрол", равномерно разпределени в цялата страна.

--------------------

Пловдивският бизнесмен Борис Калибацев е внесъл инвестиционно предложение в Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив за създаване на фабрика за производство, съхранение, преработка на селскостопанска продукция и хранително вкусова промишленост.

То е внесено от името на “Безмер Енерджи“ ЕООД, което е в активите на „Филикон - 97“ АД – собственост на Калибацев. Фабриката ще се изгради в землището на с. Труд, на площ от 115278 кв .м. В нея ще се преработват плодове и зеленчуци, ще се произвеждат консерви и сокове.

Сградите, които ще се изграждат, ще са с метална и стоманобетонова конструкция, върху бетонови фундаменти и ограждащи панели. За целта на инвестицията предстои да се изготви ПУП и нов УПИ, както и да се промени статутът на земята.

Източник: Капитал, Труд, Money.bg,  Марица


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158