EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирми:Фалит на Ремингтън,Turkish Airlines, GSК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Фалит на Ремингтън,Turkish Airlines, GSК

mail13:37 | 28.03.2018прегледи 4658 коментарикоментари 0


Turkish Airlines е достигнала за месец февруари 2018 г. рекорден коефициент на затоварване (процентът от седалковия капацитет, който е фактически продаден и използван). Общият брой се е повишил с 6.4 пункта, достигайки 79,7%, при ръст на броя налични места на база километри от 14%. В същото време международният коефициент на затоварване е нараснал с 6.6 пункта, достигайки 79,1%. Започналият през юли 2017 г. двуцифрен ръст в търсенето (приходи на километър), е продължил и през февруари, достигайки 24%. Изключвайки транзитните пътници, броят на международните пасажери се е увеличил с 27%. През февруари превозът на товари / поща се е повишил с 39,4% спрямо същия период през 2017 г. Принос за това имат основно Близкият изток – с 61% увеличение, Северна Америка – с 52% увеличение, и Европа – с 39% увеличение.

------------------------

Фармацевтичната компания GlахоЅmіthКlіnе (GЅК) щe изĸyпи дeлa нa Nоvаrtіѕ в тяxнaтa cъвмecтнa ĸoмпaния зa 13 млpд. дoлapa, предаде "Блумбърг".  Швeйцapcĸaтa Nоvаrtіѕ АG пpитeжaвaшe 36,5 пpoцeнтен дял в джoйнт вeнчъpa, ocнoвaн пpeз 2015 гoдинa. Cдeлĸaтa щe пpиĸлючи пpeз втopoтo тpимeceчиe cлeд нyжнитe peгyлaтopни paзpeшeния.Πpoдyĸтитe нa cъвмecтнaтa ĸoмпaния вĸлючвaxa тaблeтĸитe зa cпpaвянe c глaвoбoлиe Раnаdоl, мycĸyлния гeл Vоltаrеn и лeпeнĸитe Nіtоtіnеll зa бopбa c тютюнoпyшeнeтo.Припомняме, че наскоро GlахоЅmіthКlіnе ce oтĸaзa дa ĸyпи бизнeca нa дpyгa ĸoмпaния в oблacттa нa здpaвeoпaзвaнeтo - Рfіzеr. Cтoйнocттa нa пoтeнциaлнaтa cдeлĸa бeше 20 млpд. дoлapa.Купуването на бизнеса на Pfizer би било най-смелият ход до момента за GlахоЅmіthКlіnе, но притесненията на инвеститорите за дивидентите накараха компанията да се откаже от сделката.

----------

Най-старият производител на оръжия в САЩ – „Ремингтън аутдор“, подаде документи за банкрут след спад в продажбите, предаде Би Би Си. Компанията, която е основана преди повече от 200 години, прибягна до този ход, за да се защити от кредиторите си, с които иска да сключи споразумение. Подаването на документи в съд става на фона на засилващите се искания в САЩ за увеличаване на контрола над оръжията.Стрелбата в гимназия през февруари съживи този дебат, като в събота десетки хиляди млади американци се включиха в протести. В резултата на обществения натиск търговци в САЩ се опитват да ограничат продажбите на оръжия, като някои изискват проверка на миналото на купувачите, а други спират да предлагат огнестрелни оръжия в магазините си.„Ремингтън“, която е най-известна със своите пушки, е основана през 2016 г. След като се оказа, че пушка на фирмата е използвана през 2012 г. за стрелбата в основното училище „Санди Хук“, където бяха убити 20 деца и 6-има души от персонала, от семействата на жертвите заведоха иск срещу производителя на оръжието. По време на процеса за банкрут компанията продължава да работи. В повечето случаи при активиране на чл. 11 от закона за фалитите в САЩ задлъжнялата фирма предлага план за реорганизиране на бизнеса и разсрочване на кредитите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg