EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Техномаркет, Трейс Груп & „Албена”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Техномаркет, Трейс Груп & „Албена”

mail13:07 | 04.09.2015прегледи 40563 коментарикоментари 0


Неуспешен е и вторият опит за продажба на 15% от акциите на "Техномаркет България", служили като обезпечение по невърнат кредит към фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ). Пакетът е първият по-голям актив, изваден на търг от синдиците й в края на юли, и ако той бе привлякъл интерес от страна на купувачи, в банката можеше да се върнат около 6 млн. лв. Делът в една от най-големите търговски вериги за техника се предлага от края на юли и цената му вече веднъж бе намалена с 5%, или с 315 хил. лв. Все още не е взето решение дали след двата поредни опита за продажба ще има и трети, в който миноритарният дял ще се предложи на още по-ниска цена, или ще се търси друг начин за осребряване на заложения като обезпечение актив, каза говорителят на синдиците на КТБ Александър Кацаров.
Улрих Хеппе е новият главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, оператор на летищата във Варна и Бургас. Досегашният главен изпълнителен директор на дружеството Алета фон Масенбах пое управлението на летището в Анталия, също част от групата на „Фрапорт“. Улрих Хеппе е юрист с повече от 14 г. опит в авиационната и финансовата сфера. От 2010 г. той представлява „Фрапорт АГ“ и присъства като представител на акционера в срещите на Надзорния съвет на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД в България.
Трейс Груп Холд прогнозира, че за първите девет месеца на 2015 г. ще бъдат реализирани 246 млн. лв. нетни приходи от продажби. Това е с близо 5% повече спрямо отчетените за същия период на 2014 г. 233.896 млн. лв. Консолидираните данни от компанията към 30 юни сочат, че тя е реализирала печалба от 4.2 млн. лв., срещу 4.65 млн. лв. за първите шест месеца на 2014 г. Трейс Груп Холд започва изплащането на дивидента си за миналата година. Общата сума, която ще бъде разпределена между акционерите, ще е 3.3 млн. лв. Брутният дивидент на една акция е 0.13684 лв., а акционерите физически лица ще получат по 0.1299 лв. за лот, след приспадане на 5% данък.
Нетната загуба на курортен комплекс Албена бележи повишение до 14 милиона лева за първото полугодие, спрямо 11.6 милиона лева за същия период на миналата година, посочи публикувания консолидиран отчет на дружеството. Приходите на курорта нарастват до 29.07 милиона лева, спрямо 24.56 милиона лева година по-рано. Активите на холдинга също се повишават до 561 милиона, спрямо 538 милиона лева година по-рано. На провелото се общо събрание на туристическото дружество, в средата на юни, бе взето решение да не се разпределя дивидент за 2014 г. Печалбата на компанията за изминалата година, възлизаща на 8.43 млн. лв. ще остане като неразпределена печалба.
Нова консултантска компания с годишни приходи от над$5 млрд. ще оперира на пазара на бизнес имоти в резултат от приключилото на 1 септември обединение между Cushman & Wakefield и DTZ. Тя ще работи под бранда Cushman & Wakefield, запазвайки стратегическото си партньорство за България и Македония с Forton. Начело на обединената Cushman & Wakefield ще застанат Брет Уайт като главен изпълнителен директор и Тод Ликерман като президент.

 

Източници:в. Капитал, в.Черно море, Profit.bg, фирми

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4147