EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Тесла, Голдман Сакс

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Тесла, Голдман Сакс

mail11:40 | 18.04.2024прегледи 615 коментарикоментари 0


Производителят на електромобили "Тесла" (Tesla) ще съкрати над 10 на сто от своите служители. Това съобщи технологичното издание "Електрик", което се позовава на вътрешно съобщение, разпространено в американската технологична компания, предаде Ройтерс.

Ръководителите на отдели в "Тесла" са получили задача да определят кои от подчинените им са с най-съществен принос за развитието на компанията и да спрат временно изплащането на бонуси. От тях се изисква и да отменят годишните атестации на част от служителите, се посочва в публикацията на "Електрик".  В нея се отбелязва също, че "Тесла" е намалила производството на електромобили в своята т. нар. гигафабрика в китайския мегаполис Шанхай. 

Компанията отчете спад на доставките си на електрически превозни средства през първото тримесечие на годината. Това се случва за първи път от близо четири години, посочва Ройтерс. 

"Тесла" ще представи на 23 април финансовия си отчет за първата четвърт на годината.  Към декември 2023 г. компанията е имала общо 140 473 служители в целия свят. Очаква се съкращенията да засегнат около 15 000 от тях.

--------------------

Американската банкова група "Голдман Сакс" (Goldman Sachs Group) публикува резултатите си за първото тримесечие на годината, които надхвърлят очакванията на анализаторите, подхранвани от скок в търговията и инвестиционното банкиране, предаде Си Ен Би Си.

Печалбата на "Голдман Сакс" е скочила с цели 28 на сто спрямо предходното тримесечие до 4,14 милиарда долара, или 11,58 долара на акция през тримесечието от януари до март. Икономисти, анкетирани от "Лондон сток ексчейндж груп" (London Stock Exchange Group - LSEG), очакваха по-скромен ръст – до 8,56 долара на акция.

Приходите на американския кредитор са нараснали с 16 на сто и достигат 14,21 милиарда долара спрямо прогнозите за 12,92 милиарда долара.

Приходите от инструменти с фиксиран доход са се повишили с 10 на сто до 4,32 милиарда долара, също надхвърляйки оценките на анализатори, благодарение на скока при ипотеките, валутната търговия и кредитирането.

Приходите от инвестиционно банкиране са били нагоре с 32 на сто до 2,08 милиарда долара, надвишавайки прогнозата с приблизително 300 милиона долара.

Бизнесът за управление на активи на "Голдман Сакс" е единственият, който не надмина очакванията през първото тримесечие. Резултатите му са нараснали с 18 на сто до 3,79 милиарда долара, като по същество отговориха на оценките на експерти.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg