EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирми:Пиреос, Turkish Airlines, Glencore, HP

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Пиреос, Turkish Airlines, Glencore, HP

mail13:00 | 15.08.2018прегледи 823 коментарикоментари 0


Най-голямата гръцка банка Пиреос съобщи, че е решила да продаде своя филиал в Албания на албанската група Балфин груп и македонската Комерциална банка, съобщава в. "Катимерини".

Продажбата на филиала е част от одобрения от Европейския съюз план за преструктуриране на Пиреос банк, целящ да увеличи основния й капитал и да намали външната й експозиция. 

"Общата стойност възлиза на 57,3 милиона евро за 98,8-процентния дял, който Пиреос държи в Тирана банк", заяви гръцката банка в прессъобщение.

"Трансакцията подлежи на обичайните условия, включващи регулаторни и други одобрения от съответните органи в Европейската комисия, Гърция и Албания", се уточнява в съобщението.

Общият приход на Turkish Airlines се е увеличил значително през първата половина на годината – приблизително с 30% в сравнение със същия период на миналата година, достигайки 6 млрд. щатски долара. След добрите резултати, постигнати през 2017 г., авиокомпанията успя да повиши приходите си както от пътническата си дейност, така и от тази, касаеща товари. През първите шест месеца на 2018 г. нетната оперативна печалба се е увеличила от 17 до 258 млн. щатски долара – значителен ръст, дължащ се на нарастващото търсене и достигнат въпреки покачващите се цени на горивата. В момента превозвачът извършва полети до общо 304 дестинации – 49 местни и 255 международни. Флотилията се състои от 325 самолета, включващи 215 тяснофюзелажни, 92 широкофюзелажни и 18 товарни. Инвестирайки в най-модерните и екосъобразни самолети от най-ново поколение, авиокомпанията има за цел да увеличи техния брой до 500 до 2023 г.

Мултинационалната компания в сектора на суровините Glencore е повишила чистата си печалба с 13% до $2,8 млрд. през първото полугодие благодарение на растежа на цените на суровините, съобщи ДПА. Glencore, една от най-големите в света компании в селското стопанство и минния сектор, уточни, че повишението на печалбата на годишна основа се дължи също така на по-слабия долар. От друга страна финансовите резултати на компанията са подкопани от по-високите от очакваното разходи в мините за мед и цинк, както и по-слабата реколта в Аржентина и Австралия. Приходите са се увеличили с 5% до близо $109 млрд., а оперативната печалба е скочила с 35% до $5,1 млрд. От края на юни пазарите са разтревожени от поскъпването на американския долар, рисковете от агресивната американска търговска политика и притеснения за растежа на китайската икономика.  Главният изпълнителен директор Айвън Глейзенбърг изрази увереност за второто полугодие въпреки нестабилността на пазарите. 

HP Inc. анонсира сключването на споразумението за придобиване на Apogee Corporation, търговски посредник за офис оборудване, базиран в Обединеното кралство и най-големият независим доставчик на печатни и аутсорсинг услуги, както и услуги за обработка на данни и процеси. Финалната стойност по сделката е £380 милиона.


Тагове: Glencore, печалба
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg