EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Кауфланд - зарядни станции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Кауфланд - зарядни станции

mail09:15 | 08.11.2023прегледи 1194 коментарикоментари 0


Kaufland България намалява цената на зарядните станции за електромобили в своята мрежа – от 0,88 лв./kWh на 0,78 лв./kWh. Мярката влиза в сила от днес и цели да отговори на нуждите на клиентите на веригата, като предлага конкурентни цени на фона на непрекъснато увеличаващия се интерес към услугата.

Новата цена е валидна за всички точки за бързо зареждане на Kaufland.  Заплащането за услугата се осъществява чрез мобилното приложение VsichkoTok. Очакванията са, че по-ниската цена на услугата допълнително ще стимулира прехода към по-чиста околна среда и екологична мобилност.

Kaufland разширява мрежата си със станции за зареждане – последните такива се намират в новооткритите магазини на компанията в София - в „Манастирски ливади“ и в „Люлин“-3. Така общият брой на бързо зарядните електрическите зарядни станции на Kaufland България, разположени на паркингите на хипермаркетите в цялата страна, е вече 17.

-----------------------

Две швейцарски компании, опериращи в областта на възобновяемите енергийни източници, обединяват усилията си: MET Green Assets Holding AG придобива 25-процентен дял от SwissWinds Holding SA и нейните дъщерни дружества. Заедно, партньорите ще създадат вятърни паркове в Швейцария.

SwissWinds вече е изградила най-високия вятърен парк в Европа, разположен  в прохода Нюфенен, на 2478 метра надморска височина. През следващите години компанията ще разработи или ще доведе до състояние на готовност за изграждане още проекти, предимно в кантона Вале.

Мартин Сен, основател на SwissWinds, подчертава значението на вятърната енергия: "Вятърните турбини осигуряват 60% от електроенергията през зимните месеци, когато Швейцария е изправена пред недостиг на електроенергия". Следователно вятърната енергия е важен стълб на енергийната сигурност на страната.

MET Green Assets Holding AG, със седалище в Баар (Швейцария), е бързо развиващото се звено за възобновяема енергия на MET Group. Убедена, че преминаването към възобновяема енергия е от решаващо значение за опазването на планетата за настоящите и бъдещите поколения, компанията инвестира в проекти за възобновяема енергия в Европа. Фокусът е върху наземни вятърни паркове и слънчеви електроцентрали.

В този контекст MET Green Assets Holding придоби 25-процентен дял в SwissWinds Holding SA и неговите дъщерни дружества и стана стратегически партньор на SwissWinds. Двете компании ще реализират съвместни проекти за вятърни паркове в Швейцария.

"Радваме се, че с участието си в SwissWinds за първи път ставаме активни на родния пазар на нашата компания и ще положим целенасочени усилия за използване на вятърния потенциал в Швейцария", споделя Кристиан Хюрлиман, Главен изпълнителен директор на MET Group, отговарящ за възобновяемите енергийни източници.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg