EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Виваком, ИКЕА, Discordia

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Виваком, ИКЕА, Discordia

mail17:05 | 19.11.2020прегледи 755 коментарикоментари 0


“Виваком” е на четвърто място в света по скорост на мобилната мрежа, показват тестове за третото тримесечие на годината на Ookla - световен лидер за тестване на интернет скорост. Класацията се определя от Speedtest с помощта на измервания от потребителите на скоростта за качване и сваляне при реално използване на мрежата. За да бъде определен за най-добрият доставчик, резултатът на оператора в Speedtest трябва да заема минимум 3% от извадка за географски регион. Лидер в класацията в света е Etisalat от Обединените арабски емирства. На второ място е SK Telekom от Южна Корея, на трето е Ооredoo от Катар. А след “Виваком” в топ 10 по бързина на мрежата остават оператори като T-Mobile в Нидерландия, TELUS в Канада, Telenor в Норвегия, Vodafone в Албания, China Mobile в Китай, Hrvatski Telekom в Хърватия.

---------------

„Хаус Маркет България“, франчайз представител на световния гигант ИКЕА за България, се присъедини към Сдружението за модерна търговия (СМТ). Това е третата компания след „Аванти“ и „Фантастико“, която става част от СМТ през 2020 г., с което членовете на сдружението вече са 12 от водещите ритейлъри в България: "Аванти 777", "Билла България”, „Ван Холдинг“ ("Фантастико"), „Дайхман търговия с обувки", "дм България", “Доверие - Брико” ("Мосю Бриколаж"), „ИКЕА – България“, "Кауфланд България” , "Лидл България”, “Максима България” ("Т Маркет"), "ПроМаркет" и "Хиполенд".

--------------------

Българската транспортно-логистична компания Discordia е добавила още 100 нови камиона към своя автопарк, съобщиха от дружеството. Така компанияta вече разполага със 700 тежкотоварни автомобила. Преди година Discordia съобщи, че планира да инвестира над 200 млн. лв. до 2022 г., при очаквани приходи от 400 млн. лв. Дружеството увеличава и броя на служителите си. Към края на 2019 г. за нея работят 1 125 души, а приходите набъбват с 20% до 154 млн. те нови тежкотоварни автомобила, в които компанията инвестира, са от най-ново поколение и отговарят на всички изисквания за автомобили от стандарт Евро-6. Discordia увеличи своя флот цели два пъти за последните 3 години. Плановете на Discordia са да увеличи флотилията си с още 40 автомобила до края на годината.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg