EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирми:Веломаршрут “Дунав Ултра”, Сименс, Райфайзенбанк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Веломаршрут “Дунав Ултра”, Сименс, Райфайзенбанк

mail13:35 | 06.12.2017прегледи 10713 коментарикоментари 0


Споразумение за създаване на Междубанкова асоциация на страните от Китай и Централна и Източна Европа (ЦИЕ) беше подписано по време на Шестата годишна среща на високо равнище от формата „16+1“, която се проведе в  Будапеща. Българска банка за развитие стана член на асоциацията, в която участниците ще си сътрудничат по проекти от общ интерес, следвайки принципите на независимо управление и вземане на решения, както и независимо поемане на риск. Под нейната егида Китай ще осигури над 3 милиарда долара за развитието на проекти в Централна и Източна Европа, обяви премиерът Ли Къцян по време на форума. Целта на формата „16+1“, който е част от инициативата „One Belt, One Road”, е задълбочаване на търговското и икономическо сътрудничество между държавите-участнички.

--------------------

Специализираното списание The Banker, издавано от Файненшъл Таймс, определи Райфайзенбанк (България) ЕАД за „Банка на годината“ в България за 2017 г. Банката печели тази награда за втора поредна година, а общо е отличавана с нея пет пъти. Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) взе регионалната награда за „Банка на годината“ в Централна и Източна Европа, като това е десетото отличие от известното списание, което РБИ печели. Дъщерната банка на Райфайзен в Беларус бе определена за „Банка на годината“ 2017 в страната.

---------------

Siemens AG се подготвя са листва отделно управляваното си дружество в сферата на здравеопазването Siemens Healthineers, в сегмента Prime Standard на Франкфуртската фондова борса. Тази ключова стъпка, одобрена от Надзорния съвет на компанията, ще предостави на дружеството предприемаческа гъвкавост и достъп до капиталовия пазар, както и ще бъде основа за разширяване на силната позиция на компанията като водещ световен доставчик на технологии за здравеопазването.

------------------

730-километровият веломаршрут “Дунав Ултра”, следващ поречието и носещ името на голямата река, е сред големите изненади в протичащото гласуване за Годишните награди в туризма 2017. Конкурсът се провежда за втора поредна година под егидата на Министерство на туризма.
Броени дни след като гласуването в интернет стартира, “Дунав Ултра” зае челното място във временното класиране в категория “Иновация”. От тогава до момента проектът е лидер в надпреварата с още девет проекта.
Личната история за промяната на 49-годишния Борис Бегъмов, пречупена през призмата на развитието на веломаршрута “Дунав Ултра”, който той създава с цел популяризиране на Дунавския регион, предизвика любопитството и подкрепата на хиляди потребители в интернет.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1972