EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:"Вагонен завод – Интерком” АД,Jumbo

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:"Вагонен завод – Интерком” АД,Jumbo

mail08:05 | 14.07.2023прегледи 1295 коментарикоментари 0


“Вагонен завод – Интерком” АД в Дряново е 103-годишно предприятие, което продължава да работи усърдно, за да го запази и превърне в конкурентноспособно на чуждестранните компании, съобщава изпълнителният директор на предприятието Валери Димитров.

Първият модернизиран вагон от проект „Сокол“ е преминал успешно производствени динамични изпитания в България и в сертифицираща база в Румъния. Това е първият рециклиран пътнически вагон от общо 15 за нуждите на БДЖ, чиято реконструкция беше възложена на предприятието в Дряново. Работата по изпълнението на поръчката за обновяването на тези вагони продължава. Преди дни излезе нова поръчка за ремонт на 10 вагона.

Предстои да се пуснат за реконструкция още над 200 вагона, защото железниците ни са много остарел подвижен състав и се нуждаят от обновяване“, разкрива Валери Димитров.

---------------------

Гръцката верига за играчки и стоки за дома Jumbo съобщи, че приходите ѝ от продажби от българските и румънските ѝ дейности са нараснали с по 17% на годишна база през първото полугодие, малко под средния ръст от 20% в групата като цяло.

До края на годината Jumbo планира да отвори хипермагазин в центъра на Пловдив, който ще се намира в сграда под наем, както и собствен магазин в румънския град Яш. До края на 2023 г. или първото тримесечие на 2024 г. компанията планира да отвори нов магазин и в Никозия.

Само през юни приходите от продажби на Jumbo в България са нараснали с 8%, а в Румъния – с 11 на сто на годишна база, спрямо средно ниво от 14% за цялата група. На годишното събрание на компанията миналата седмица акционерите ѝ са одобрили разпределянето на брутен дивидент от 0,322 евро на акция за 2022 г.

Източник:Труд, investor.bg


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg