EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирми:Булгаргаз, енергетика,eBay, Vivacom

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Булгаргаз, енергетика,eBay, Vivacom

mail15:10 | 05.05.2021прегледи 1036 коментарикоментари 0


Около 14% по-малко закупени количества природен газ и 50% спад в приходите отчита държавната компания "Булгаргаз" за 2020 г. Въпреки това дружеството регистрира печалба в размер на 39.6 млн.лв. на фона на 34.4 млн.лв. за същия период на 2019 г. Вземанията на "Булгаргаз" са намалени значително - до общо 57 млн. лв. От тази сума 47 млн. лв. са на "Топлофикация София", която през последните две годишни трупаше по над 100 млн. лв. дългове към газовия доставчик, които след това БЕХ погасяваше. Задълженията сега са над 60 млн. лв., което показва, че въпреки помощта от държавата просрочията продължават. И през 2020 г. основните количества природен газ се осигуряват чрез дългосрочния договор с "Газпром".

--------------------

Три компании в държавната енергетика вече имат нови мениджъри, които са вписани в Търговския регистър. В АЕЦ “Козлодуй” от борда на директорите са извадени Иван Йончев и Жаклен Коен. След като съдът спря вписването на новия борд на холдинга, Коен ще продължи да го ръководи. В новия борд на директорите на атомната централа остава Наско Михов, който е изпълнителен директор. Нови са Ева Николова, зам.-директорът Александър Николов, Владимир Уручев и Илия Илиев. В Надзорният съвет на “Булгартрансгаз” остава Кирил Георгиев, а нови са Николай Стефанов, Стефан Илиев, Делян Койнов и Снежана Бобева Йовкова-Маркова. В ТЕЦ “Марица-изток 2” двама са от предишния съвет на директорите - Живко Динчев, който е изпълнителен директор на централата, и Бончо Бонев. Нови са Боян Бонев, Руслан Германов и Милан Миланов. Бонев и Миланов са от квотата на независимите.

-------------------

 eBay включва българския пазар в цялостното си управление на плащанията през второто тримесечие на 2021 година. От месец май това ще дава възможност на търговците по-лесно да управляват своите бизнеси, а пазаруващите ще могат да избират метода на плащане. По официални данни на онлайн шопинг гиганта, през 2020 г. броят на българските търговци на сайта се е увеличил с 13 на сто спрямо предходната година. Към момента най-успешно българите развиват бизнеса си в категориите “Мода”, “Авточасти и аксесоари”, “Дом и Градина”, “Електроника” и “Колекционерски предмети”. eBay стартира управлението на плащания на своята платформа в САЩ за избрана група търговци още през септември 2018 г., а по-късно в Германия, Великобритания, Австралия, Канада, Франция, Италия и Испания и ще продължи да разширява покритието на услугата в световен мащаб през цялата година.

Предимства за търговците и пазаруващите

За пазаруващите

● По-голям избор и гъвкавост при плащане: Чрез вътрешното управление на плащанията eBay дава възможност за разнообразие от нови опции за плащане, до които купувачите имат достъп, включително с кредитна карта и чрез PayPal. Apple Pay ще се предлага като опция за плащане в iPhone и iPad през eBay приложението за iOS. Google Pay ще бъде наличен на сайта на eBay и на приложението eBay Android.

● Покупки, които започват и завършват в eBay, независимо от начина, по който купувачът плаща. Чрез управление на плащанията, eBay е в състояние да осигури по-рационализирано изживяване през целия процес по време на покупката и след направена поръчка.

За търговците

● Предоставяне на пазаруващите подходящи опции за плащане: По-голям избор от опции – плащане по най-подходящия за всеки купувач начин.

● Централизирано управление на бизнеса: Търговците ще могат да управляват по-лесно акаунтите си с цялата информация за бизнеса им в eBay, включително информация за плащанията на едно място, така че да могат лесно да проследяват и управляват всички свои трансакции и комуникацията с клиентите си в eBay. Това ще включва и централизирано място за съдействие при обслужване на клиентите.

● Опростена защита на търговците, предоставена от eBay.

● Изплащанията се инициират в рамките на 2 работни дни* след потвърждение на плащането на купувача, независимо от начина, по който купувачът е платил, с опция за избор на седмична или дневна честота.

-------------------------

Vivacom финализира сделките за придобиване на 100% от капитала на доставчиците на фиксиран интернет и телевизия Net1, ComNet Sofia и N3, след като получи одобрение от страна на регулаторните органи. Придобиванията са част от стратегията на компанията, вече и като част от United Group, да разшири покритието си на фиксирани услуги за дома и бизнеса.

До момента Net1, ComNet Sofia и N3 се развиваха предимно като регионални оператори с фиксирани услуги. Добре развитата им инфраструктура и познания за пазара на регионално ниво ще са ценен ресурс за Vivacom в затвърждаването на лидерската позиция на пазара. А техните клиенти скоро ще имат достъп до иновативната платформа EON, която съчетава телевизионна услуга с богато, ексклузивно съдържание и модерни функционалности със супер бърз интернет в 10 Gpbs оптична мрежа на телекома. Потребителите вече ще могат да се възползват от атрактивни предложения и за мобилни услуги, и така да получават всички телеком решения само от един доставчик.

Източник: медии, фирмена информация


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg