EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирми:Алтерко, Виамат Бис

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Алтерко, Виамат Бис

mail06:15 | 18.03.2021прегледи 1461 коментарикоментари 0


Севлиевската фирма Виамат Бис вече разполага със собствена електроцентрала за производство на енергия от слънце. Проектът е реализиран със съдействието на специалистите енергийна ефективност на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги и включва общо 68 монокристални соларни панела и един трифазен инвертор ABB. Фотоволтаичната електроцентрала е изградена върху покрива на производствената сграда на Виамат Бис върху площ от 445 кв.м., а годишната ѝ производителност е малко над 33,7 MWh. Генерираната слънчева енергия ще бъде използвана за собствени нужди на фирмата, а излишното количество ще се продава в мрежата.

Фирма Виамат Бис работи в областта на стоманената промишленост у нас и има почти десетгодишен опит в производството на тръбни месингови детайли за ВиК индустрията. Продукцията си компанията реализира както на територията на България, така и в редица европейски държави. „От една страна, решението да инвестираме в собствена фотоволтаична електроцентрала дойде, за да покриваме част от разхода си на енергия за производствените цели на нашата фирма“, споделя Михаил Атанасов, управител на Виамат Бис. „От друга, безспорен е и екологичният ефект при реализацията на подобен проект. Доволни сме, че в партньорство с нашия доставчик на електроенергия ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги ще допринесем за намаляване на въглеродните емисии и ще оставим нашия отпечатък върху „зеленото“ бъдеще на нашата планета“, допълни още г-н Атанасов.

----------------------

"Алтерко“ АД отчита значително увеличение от 91% на приходите от продажби на IoT* устройства с брандовете MyKi и Shelly, възлизащи на 40,2 млн. лева от общо 46,8 млн. лв. общи приходи от продажби през 2020 година. В материално изражение това представлява 1,6 млн. броя продадени устройства в повече от 100 държави по света. Отчетените продажби са показателни за нарастващата популярност на продуктите на дъщерното дружество „Алтерко Роботикс“ ЕООД, като по негови данни по едно ново устройство бива активирано на всеки 20 секунди. Към последното тримесечие на 2020 г. “Алтерко” отчита на консолидирана база нетна печалба в размер на 13,94 млн. лв., което представлява ръст от 94% спрямо същия период на 2019 г.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1972