EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Агенция Фокус, ТЕЦ София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Агенция Фокус, ТЕЦ София

mail13:05 | 17.08.2022прегледи 745 коментарикоментари 0


"Медия груп 24" официално приключи придобиването на национална радиоверига "Фокус" и информационна агенция Фокус. "Медия груп 24" бе обявена като избрана за купувач на активите на "Фокус". Управител и собственик на капитала на "Фокус Медия" ЕООД е Кирил Налджиев, който е управител и собственик на "Медия груп 24". Поетапно ще започне и възстановяването на радио "Фокус". Скоро радио "Фокус" ще продуцира и излъчва в местните си ефири 17 регионални програми.

-------------

„Топлофикация София“ ще натрупва нови 52 млн. лв. задължения към „Булгаргаз“. До края на годината загубите ще възлизат на почти половин милиард лева. Причината, според кметът на София Йорданка Фандъкова, е разликата в цените, на които дружеството купува газ и продава топлинната енергия. Фандъкова посочи, че след последното решение на КЕВР от тази седмица за цена на газа от близо 300 лв. за мегаватчас,. за гражданите, и за бизнеса това са непосилни цени. „Топлофикация София” купува газа на същата цена. В същото време цената, на която продава топлинната енергия, е със заложена цена на газ от КЕВР 122 лв. Това са близо 180 лв. разлика за всеки мегават час и е непрекъснато трупане на нови задължения.

-----------------------

Нова многопрофилна болница иска да изгражда във Велико Търново „Търговска лига – Глобален аптечен център“ АД. Това става ясно от съобщение за инвестиционното намерение на Регионалната екоинспекция. Предвижда се изграждане на болницата за активно лечение, за диагностика и лечение на заболявания да е върху терени на дружеството. Обектът ще се състои от два подземни, четири надземни и един подпокривен етаж. Новопредвидената болница ще бъде с капацитет 224 болнични легла. Общата площ на всички имоти след обединението им в един ще бъде 4 398 кв.м. Застроената площ на предвидената сграда ще бъде близо 3000 кв.м, а разгъната застроена площ, вкл. сутерени – 15 310 кв.м. Предвижда се изграждане на нови улични трасета за водопровод и канализация, с цел свързването им към съществуващата ВиК мрежа на Велико Търново.

Източник:  investor.bg, economic.bg, 24 часа


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4151