EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Odelo, EVN Топлофикация,Sellavi,

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Odelo, EVN Топлофикация,Sellavi,

mail18:15 | 21.12.2022прегледи 844 коментарикоментари 0


Турската Odelo, част от холдинга Bayraktarlar, вече има втори работещ завод в България. След като през 2019 производителят на фарове за автомобилни гиганти като Mercedes, BMW и Audi пусна в експлоатация първата си база край Пловдив, в началото на тази година оперативна дейност стартира и нова фабрика, в която общата инвестиция е около 50 млн. лв.

С нея се oтдeлят cepийнoтo пpoизвoдcтвo нa aвтoмoбилни фapoвe зa нoви aвтoмoбили, което остава в първия завод, oт тoвa на peзepвни чacти, което се реализира във втория. Общият брой на работещите в „Одело България“ вече надхвърля 500 души, като в новата база към момента са заети 50 души.

Плановете са до края на следващата година към този екип да бъдат добавени още 100 души. Компанията има и развоен център в София, в който в момента работят около 50 души. Основните клиенти на компанията са Mercedes, BMW, Audi, Dacia, както и Porsche и Rolls-Royce.

--------------------

„EVN Топлофикация приключи нсталиране на 5 нови водогрейни котли, с които компанията изцяло модернизира мощностите си за производство на топлинна енергия в Пловдив.  

Инвестицията на EVN в новите котли възлиза на 23 милиона лева и е една от най-големите в централизираното топлоснабдяване в България през последните години. Със завършването на котлите Пловдив става първият град в България, чието топлофикационно дружество е с напълно новоизградени и модерни производствени мощности. Това потвърждава ангажимента на EVN към развитието на Пловдив като място с висок стандарт на живот, тъй като ефективното и сигурно производство на топлинна енергия е предпоставка за развитието на централното топлоснабдяване, а от там и за по-добро качеството на въздуха в града.

Водогрейните котли от най-ново поколение, които Bosch Термотехника осигури по проект на EVN Топлофикация за изграждането на изцяло нови отоплителни централи, влязоха в експлоатация, съобщава компанията производител. Компанията с традиции в индустриалните отоплителни решения снабди двете площадки - отоплителна централа Юг и ТЕЦ Север – с общо 5 котела, всеки от които с мощност 20 мегавата /MW/, както и с 5 броя 25-метрови комини.

---------------------

Инвестиция от 7 милиона евро планира да направи в България глобалната платформа за електронна търговия Sellavi. Компанията оперира на 27 пазара в цял свят и избира България за отправна точка на навлизането си в Европа. Sellavi е създадена през 2015 г. в Израел и към момента обслужва 75 милиона потребители на месец.

С над 200 000 клиенти в различни държави Sellavi има амбицията да бъде най-добрата платформа за електронна търговия за малки и средни предприятия. Платформата регистрира средно 65 000 транзакции на ден, 50 евро средна транзакция на магазин и изключително висока средна стойност от 2,7% на реализация за търговци.

30 минути са необходими за създаване на магазин в Sellavi, още 15 – за разучаване на системата за управление с помощта на консултант на компанията. Най-младият потребител на платформата е на 18 години, а най-възрастният – дама на 75 години, която продава онлайн ръчно изработени кукли.  

---------------------


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg