EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми:E&M,Air France-KLM

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:E&M,Air France-KLM

mail15:25 | 30.01.2023прегледи 2727 коментарикоментари 0


Шведската модна компания "Ейч енд Ем" (H&M) обяви, че затварянето на бизнеса й в Русия и Беларус е имало значително отрицателно влияние върху резултатите й, а нарасналите разходи за суровини и транспорт, както и силният долар са оскъпили покупките, предаде Асошиейтед прес.

"Ейч енд Ем" съобщи, че нетната й печалба за годината, приключила на 30 ноември, се е понижила с 68 на сто, а през четвъртото тримесечие е отчела загуба от 864 милиона шведски крони (84 милиона долара).

Въпреки че 2022 г. е била "турболентна година" по думите на главния изпълнителен директор Хелена Хелмерсон, компанията е отчела общо увеличение на продажбите за цялата година от 6 на сто. 

"След като оставихме зад гърба си най-лошото от отрицателните последствия от пандемията, избухна войната в Украйна", заяви Хелмерсон. "Решението ни да преустановим бизнеса ни в Русия, който бе важен и доходоносен пазар, оказа отрицателно влияние върху резултатите ни".

След руската офанзива в Украйна "Ейч енд Ем" първоначално спря всички продажби в Русия, а на 18 юли компанията обяви, че прекратява бизнеса си в страната.

"Ейч енд Ем" съобщи, че резултатите са били повлияни от еднократни разходи за прекратяване на операциите в Русия и програмата за разходи  и ефективност. През ноември модната компания обяви, че е съкратила около 1500 работни места в света като част от план за намаляване на разходи и допълнително подобряване на ефективността.

----------------------

Френско-нидерландската авиационна група "Ер Франс-Ка Ел Ем" (Air France-KLM) обновява флотилията си с допълнителни самолети, поръчани от "Еърбъс" (Airbus), предаде ДПА.

Новата поръчка е за четири карго самолета от модела A350F и три пътнически самолета от модела A350-900. Товарните машини ще бъдат ползвани от подразделението на Ка Ел Ем - "Мартинеър" (Martinair), и ще заменят поостралите 747F на "Боинг" (Boeing).

Групата вече поръча четири карго самолета от същия вид за "Ер Франс", а трите пътнически машини също са за френската компания. "Ер Франс" очаква от "Еърбъс" общо 41 самолета от тази серия.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg