EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Chilli Hills, GG Group

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Chilli Hills, GG Group

mail15:05 | 28.06.2023прегледи 918 коментарикоментари 0


Австрийската GG Group (Gebauer and Griller) – доставчик на кабели и кабелни снопове, ще строи нов, производствен завод в България. Според компанията началото на изграждането на съоръжението с площ 11 000 кв. м ще е до края на тази година в Русе.

В бъдещия нов завод ще работят 100 души. Особено в началото продуктовият фокус ще бъде върху HV кабелни снопове за електрически автомобили от реномирани европейски производители. За в бъдеще е възможно разширяване в други сегменти. GG Group информира, че е глобална група от компании, които произвеждат технически висококачествени кабели, проводници и снопове за автомобилната индустрия и различни индустриални сектори повече от 80 години.

В момента компанията управлява заводи в Пойсдорф (Австрия), Микулов (Чехия), Бълци (Молдова), Сан Хуан дел Рио (Мексико) и Шенянг (Китай), като в GG работят около 4000 души по целия свят. Поръчките към компанията са нараснали и GG вече планира ръст на обема за финансовата 2023/24 г. Следователно от финансовата 2024/25 г. е необходимо разширяване на производствения капацитет, което не може да бъде реализирано само в настоящите фабрики.

------------------

Известният български филантроп д-р Милен Врабевски сключи бизнес сделка от изключителен мащаб – създадената от него компания Комак Медикал, най-голямата научноизследователска организация в областта на клиничните проучвания в Югоизточна Европа, бе придобита от великобританския холдинг „Комет Интернешънъл“ ЛТД, собственост на инвестиционния фонд ЕджКап Партнърс.

В сделката са включени всички структури на българската компания – три медицински центъра и аутсорсинг компанията International Research Network, специализирала в клинични проучвания в късна фаза. Компанията, създадена от д-р Врабевски, за четвът век е дала работа на 500 човека в 30 държави.

Досегашното ръководството на компанията ще продължи да управлява и ще бъде съакционер в бъдещата нова структура. Д-р Врабевски е основател и дългогодишен изпълнителен директор на компанията. Български бизнесмен, филантроп и меценат, завършил медицина във Варненския медицински университет. Носител на редица престижни награди, свързани с научната и родолюбивата му дейност, сред които Мъж на годината 2019 и Наградата за европейски гражданин на Европейския парламент за 2013.

Сред многото престижни награди на Комак Медикал под негово ръководство е отличието на МОН “Питагор” (2016 и 2021 г.) за най-голям обем инвестиции в сферата на научните изследвания, както и отличието на Европейската комисия “Високи постижения в иновациите”, връчено за пръв път на българска компания.

---------------

Българският производител на люти продукти "Чили хилс фудс" търси франчайз партньори и стратегически инвеститор, за да стъпи на нови пазари, съобщи Александър Кюркиев, основател и собственик на компанията.

Фирмата има пет магазина "Чили хилс" (Chilli Hills) - два в София и по един в Пловдив, Варна и Бургас, като два от тях са на франчайз. На франчайз е и търговският обект в Магдебург, Германия, отворен преди две седмици. Предстои откриване на втори задграничен магазин, отново на франчайз в Прага.

При франчайз модела партньорите продават пълното портфолио от над 70 продукта "Чили хилс". Франчайз партньорите купуват продуктите от "Чили хилс фудс" на преференциални цени и не плащат месечни отчисления от оборота (роялти). Първоначалната еднократна такса е между 15 000 и 20 000 лв. и зависи от локацията и мотивацията на получателя на франчайз права.

Партньорите получават пълна подкрепа от компанията за външния вид и интериора на обекта, а маркетингът на продуктите е централизиран. Производството на "Чили хилс" започва през 2014 г. с малка бутикова ферма в село Кокаляне край София за отглеждане на редки сортове люти чушки.

През пролетта на 2017 г. най-големият дистрибутор и производител на биохрани в България - "Смарт органик", придоби 25% дял в "Чили хилс фудс". Тази година "Смарт органик" пренесе производството си в нова собствена фабрика. Това позволи на "Чили хилс фудс" да се премести в досегашната производствена сграда на "Смарт органик", разположена на 600 квадратни метра в столичния квартал "Дружба".

Източник:Източник: investor.bg, Блиц

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg