EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Carrefour се завръща, "Олива"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Carrefour се завръща, "Олива"

mail17:15 | 20.12.2023прегледи 1162 коментарикоментари 0


Заводът за рециклиране на найлонови торбички до Елин Пелин ще има нов собственик почти пет години след създаването си. Продавач е собственикът на най-големия производител на олио в България "Олива", за който това беше страничен бизнес.

А купувач е австрийската химическа компания Borealis, в която най-голям дял държи OMV, и е позната в България с 20-процентния си дял в торовия завод "Неохим", който продаде това лято. Обектът на сделката е "Интегра пластикс", която сортира иначе трудните за преработка тънки найлонови опаковки и ги преработва до гранули за повторна употреба.

--------------

От началото на 2024 година марката Carrefour ще се завърне на българския пазар с първи два магазина в София, казва Николай Петров, който отговаря за развитието на френския бранд у нас. От няколко месеца той е част от екипа на "Паркмарт Холдинг" - едноличен собственик на магазините Parkmart и ALDO, като е нает с една основна задача - да ребрандира настоящите обекти в "Карфур".

За разлика от предишния пазарен опит, този път френската верига няма да залага на хипермаркети и големи обекти, а на компактните си формати Carrefour Express и Carrefour Market, които са с големина съответно до 500 кв. м. и 1200 кв. м. През 2024 година се очаква те да са около 25 магазина.

Компанията разполага с около 40 обекта - в София, Варна и Бургас, както и по любимите зимни и летни ваканционни дестинации като Банско, Боровец, Слънчев бряг и други. Засега не се планират придобиванията на нови локации, а ще се търси напасването на бизнеса към новите реалности. Формати Carrefour Express и Carrefour Market са с големина съответно до 500 кв. м. и 1200 кв. м.

------------------------

Автогарата в гр. Горна Оряховица ще бъде разрушена и на наейно място ще бъде изграден магазин за хранителни стоки "Била". РИОСВ Велико Търново стартира процедура, свързана с бъдещето на терена, по волеизявление на собственика на имота - „Автогара Горна Оряховица“ ООД.

В имота има сграда, която ще бъде съборена и на нейно място ще се изгради магазин за хранителни стоки „Била“ със застроена площ от около 1124 кв. м и прилежащ паркинг с капацитет 30 паркоместа.

Новото здание ще e двуетажно, монолитно, със стоманобетонна конструкция от предварително напрегнати стоманобетонни елементи. Входът и изходът за автомобилите ще се осъществява от прилежащите улици „Македония“ и „Янко Боянов“. Това ще е третият толкова мащабен хипермаркет в града след „Кауфланд“ и „Лидл“.

Източник: Капитал, money.bg, Борба - Велико Търново

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg